LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Midsummer Scene festival”

Engleski vladar Henrik V. zavladao Dubrovnikom

– Za jubilarnu obljetnicu ovog hvalevrijednog kulturnog projekta napravili smo poseban, zahtjevniji program koji na najbolji mogući način predstavlja tematiku „Midsummer Scene festivala”. – istaknuo je Damir Milat.

– Za jubilarnu obljetnicu ovog hvalevrijednog kulturnog projekta napravili smo poseban, zahtjevniji program koji na najbolji mogući način predstavlja tematiku „Midsummer Scene festivala”. – istaknuo je Damir Milat.

Dubrovnikom su u sinergiji zavladali čuveni Henrik V. i Dubrovački simfonijski orkestar. Naizgled nepovezivo Midsummer Scene festival uspio je povezati; dva događaja na dva različita mjesta u Gradu bila su radost za ljubitelje kazališta i glazbe.

Dubrovački simfonijski orkestar četvrtu godinu zaredom sudjeluje na ovom festivalu i pravo je osvježenje svaki put. U umjetničkoj galeriji Dubrovnik održao je koncert Five seasons pod dirigentskom palicom Marca Tarduea, uz naratora Filipa Krenusa, sopranisticu Andreu Marić i tenora Đanija Stipaničeva.

– Od samog početka prepoznali smo potencijal Midsummer Scene festivala, a na suradnju zaista smo vrlo ponosni. Za jubilarnu obljetnicu ovog hvalevrijednog kulturnog projekta napravili smo poseban, zahtjevniji program koji na najbolji mogući način predstavlja tematiku Midsummer Scene festivala, a koji je oduševio publiku. – istaknuo je ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra Damir Milat.

Orkestar je izveo djela Oberon C. M. Webera, West Side Story L. Bernsteina i Midsummer Nights Dream F. B. Mendelssohna.

– Nekoliko sam puta imao prilike surađivati s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i to je jedinstveno i nezaboravno iskustvo svaki put. Veseli me što se ova suradnja svidjela dubrovačkoj publici i vjerujem da ćemo je ponoviti! – rekao je tenor Đani Stipaničev.

U prekrasnom povijesnom ambijentu palače Sponza, uz izvrsne svjetlosne efekte, peta obljetnica Midsummer Scene festivala obilježena je na malo drugačiji način. Prvi je put izvedena nagrađivana monodrama Henrik V (čovjek i vladar) australskog glumca Bretta Browna, a u režiji Philipa Parra. Zanimljivo djelo staro 400 godina u mnogočemu poistovjećeno s današnjim vremenom oduševilo je publiku, a lijepa priča ostavila je dubok dojam i na samog glumca.

– Dosad smo s ovom predstavom posjetili brojne zemlje Europe i Australiju, a evo nas i u Hrvatskoj. Godinama sam želio posjetiti Dubrovnik, a ova predstava pružila mi je prekrasnu priliku za uživanje u ovom gradu. Zaista sam oduševljen, još je ljepši nego što sam zamišljao! – napomenuo je Brett Brown.

Uz izvedbe Sna Ivanjske noći svake večeri do 4. srpnja na Lovrijencu u 21:30, Festival će 2. srpnja u isto vrijeme u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik ugostiti poljsku predstavu H(2)O. Nastavlja se i suradnja s Domom Marina Držića kroz program Dva Barda: Držić i Shakespeare koji će se održati 5. srpnja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

FOTO: SELECT PR