LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ella Crnić

Svestranost studenata tijekom crnih dana zvanih „ispitni rokovi“

Avanture mlade studentice u borbi s ispitnim rokovima.

Avanture mlade studentice u borbi s ispitnim rokovima.

Prije osam dana sam otišla doma da bih učila. „Ajde, bit ću doma, neću morati ništa drugo raditi nego učiti.“ – that's what she said. Prvi dan je počeo laganim zagrijavanjem, napisala sam neke zaostatke zadaća i već se osjećala ponosno negdje oko podneva. Odlučila sam raskrčiti memoriju na laptopu i krenula brisati nepotrebne datoteke. Dok sam čekala da se izbriše folder fotografija „Haljine za promociju“ (jer nema smisla čuvati nešto što će za tri sezone biti out), krajičkom oka me zaintrigirala zelena ikona dijamanta. Razlog mojeg preskakanja bilo kakve socijalne interakcije i odgađanja rokova za što kasnije, a da nisam sumnjiva – Sims. Sve što ću reći je da sam bar do podneva bila ponosna na sebe.

FOTO: Tumblr
 
Day two. Okej, danas neću toliko zabušavati, Sims sam igrala do 3 ujutro (i to čak bez svih dodataka jer pazi, nisam imala vremena instalirati ih), danas ćemo bar napisati skripte. Odgovarala sam na poruku u trenu kada sam dobila obavijest o tome da mi je kolega stavio skripte za statistiku u grupu. Skinula
sam ih (ej, bar to). Zatim sam krenula razmišljati kako bi bilo okej da mi mama kupi auto jer ga je kupila i sestri kada je diplomirala. U tome tonu sam krenula tražiti oglase za auto i slala ih majci u nadi da će mi pokloniti jednoga, ali me ona uredno seenala jer zna da nema smisla planirati nešto što se neće dogoditi u skoroj budućnosti.

FOTO: Tumblr

Treći dan je bio subota, a kako je ponedjeljak blizu subote, zaključila sam da ću najuspješnija biti ako s učenjem počnem u ponedjeljak tako da sam vikend odlučila iskoristiti za lagano čitanje skripti. Sjela sam na kauč s kojeg inače imam pregled na cijelu situaciju koja se odvija u mojoj sobi. Kako su mi trebala dva dana da se psihički pripremim na raspakiravanje, shvatila sam da mi je ovo sretan dan – spremna sam pospremiti sobu. Ciljala sam na zen stil ovaj put, pa da sam se konzultirala sa svemogućim internetom i nisam sigurna, ali mislim da sam položila mini tečaj Feng Shuija. A postoji li bolje mjesto od Simsa da upotrijebim novostečene vještine? Mislim da ste već primijetili da sam perfekcionist u svemu što radim tako da sam uzela ključeve od MAMINOG AUTA i otišla kod frenda da mi instalira cijeli paket Simsa. Možda sam ostala kod njega piti, a možda i nisam.

FOTO: Tumblr
 
Četvrti dan sam se probudila oko ručka, ali nisam to smatrala velikim problemom jer je ipak to dan za odmaranje. Sva spremna i inspirirana mamurlukom za novim početkom, fit lifeom i svim povezanim hashtagovima, zgrabila sam tenisice i psa te krenula u šetnju. Kako sam otprilike pola sata potrošila stojeći usred šume i slikajući floru i faunu za Instagram story, primijetila sam da pada mrak i zaključila da još uvijek ne želim postati vođa lokalne sekte pa sam se uputila doma. 

FOTO: Tumblr
 
„Dobar dan, moje ime je Ella i ovisna sam o Simsu“. Peti dan sam iskoristila pospremajući kuću. U Simsu. I onda sam prošetala psa. U Simsu. Obaveze poput pospremanja i šetanja psa u pravom životu sam ostavila po strani do granice kada mi je mama morala suptilno preoteti punjač od laptopa i čekati da mu se baterija isprazni tako da bih kao špiljski čovjek izašla iz sobe u potrazi za vatrom. Nakon intervencije cijele obitelji u američkom stilu, sjedeći u krugu i razgovarajući o osjećajima (jk, nakon obećanja da me imaju pravo zamotati u bijelu košulju ako se ovo ponovi), shvatila sam da bih mogla odjaviti ispit koji mi je prijavljen za sljedeći utorak. 

FOTO: Tumblr

Šesti dan sam izračunala da imam još dva dana za učenje i tada je krenula opća panika. Osim što sam proživljavala prvi živčani slom taj dan, sestra me zamolila da bejbisitam nećakinju što je završilo zajedničkim plakanjem nakon sat vremena druženja; njena isprika je bila što joj se spavalo, a ja sam iskoristila priliku za drugi živčani slom. Nakon pretraživanja privatnih psihijatrijskih ustanova, shvatila sam da je bolje te novce uložiti u npr. ECTS bodove. Odlučila sam uzeti stvar u svoje ruke i išla sam potražiti papire za skripte tijekom čega sam pronašla vunu i igle (i ne, ne one Mi djeca s kolodvora Zoo igle, nego pleteće igle). Možemo reći da sam isplela full opremu i spremna sam za sljedeću snježnu oluju. U Crikvenici.

FOTO: Tumblr

Došao je i sedmi dan kada sam shvatila da sam ga u****a. Slala sam poruke, tražila skripte skripti i ukrcavala se na posljednji čamac za spašavanje. Naučila sam pune četiri definicije i razmišljala o molitvi da se ispit koji su mi poslali ponovi ove godine te da mi priča filmski sretno završi. Odlučila sam se spakirati da bar mogu reći da sam nešto napravila te sam tako došla do zaključka da sam se zapravo u tih tjedan dana uspjela raspakirati i spakirati. Mogla bih reći da je moglo biti gore, ali nije.
 
FOTO: Tumblr
 
Osmi dan sam igrala Sims cijeli dan. Jer yolo.
FOTO: TUMBLR