LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski dom „Bruno Bušić”

FOTO: Poznato kako će izgledati splitski dom čija je obnova „teška” 32 milijuna kuna

U splitski studentski dom uložit će se sredstva iz EU fondova u vrijednosti većoj od 32 milijuna kuna, što će znatno doprinijeti studentskom standardu grada Splita.

U splitski studentski dom uložit će se sredstva iz EU fondova u vrijednosti većoj od 32 milijuna kuna, što će znatno doprinijeti studentskom standardu grada Splita.

Studentski dom Bruno Bušić u procesu je renoviranja, a Studentski centar Split objavio je podatke o njegovu izgledu nakon renovacije. Korisnici doma po završetku projekta imat će priliku uživati u 121 jednokrevetnoj sobi i 49 dvokrevetnih. Osim toga, četiri će jednokrevetne sobe biti prilagođene osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Sve će sobe biti klimatizirane, a svaka će imati i hladnjak.

Od ostalih sadržaja potrebnih studentima za svakodnevni život naći će se tu velika učionica, studentski restoran u prizemlju te studentska praonica. Slobodno će vrijeme splitski studenti moći provoditi na malonogometnom i košarkaškom igralištu. U galeriji pogledajte kako bi zgrada i okolni prostor trebali uskoro izgledati.

Podsjetimo, krajem siječnja potpisan je ugovor kojim je Sveučilištu u Splitu dodijeljen iznos od 32 550 000 kuna u sklopu projekta Rekonstrukcija Studentskog doma Bruno Bušić. Osim modernizacije postojećih prostora, plan je dograditi četvrti kat kako bi mogućnost smještaja bila dostupna većem broju studenata. Zbog renovacije i nemogućnosti smještaja u domu, splitski studenti u akademskoj godini 2017/2018. dobivaju 600 kuna subvencije za smještaj.

FOTO: FACEBOOK/STUDENTSKI CENTAR SPLIT