LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vodič za brucoše

FOTO: Biram SD Cvjetno naselje!

U mirnoj zagrebačkoj četvrti smjestio se SD Cvjetno naselje. Broji osam paviljona s 1812 kreveta. Dragi brucošu, otvaramo ti njegova vrata i prozore.

U mirnoj zagrebačkoj četvrti smjestio se SD Cvjetno naselje. Broji osam paviljona s 1812 kreveta. Dragi brucošu, otvaramo ti njegova vrata i prozore.

Natječaj za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima je otvoren. Dragi brucošu, ako još nisi znao, u svojoj prijavi možeš izraziti preferencije i navesti u kojem od postojećih želiš stanovati narednu godinu. Donosimo ti razloge zbog kojih bi trebao (ili ne bi trebao) odabrati SD Cvjetno naselje. Ovaj dom smješten je u mirnoj istoimenoj zagrebačkoj četvrti, na adresi Odranska 8. U blizini je tramvajskih stanica Prisavlje i Vjesnik. Od samog središta grada udaljen je tek 15-ak minuta. Okružen zelenilom, nalazi se nekoliko koraka od Savskog nasipa.

Kompleks broji osam paviljona s ukupno 1812 kreveta. Unutar njega rade dvije linije studentskog restorana, tzv. spore menze u kojima, za razliku od mnogih drugih restorana, vrlo brzo dočekate svoj red. Također, ono što će vas sigurno uveseljavati jest slastičarna u sklopu doma u kojoj ćete moći, uz iksicu, kupovati kolače i sladoled. Trenutno je u planu njezino renoviranje pa još nije sigurno kada će otvoriti svoja vrata posjetiteljima.

Dom je obogaćen brojnim popratnim sadržajima. Tako su vam pri ruci fitness centar, škola stranih jezika, pastoralni ured, liječnička i stomatološka ordinacija te, naravno, učionice. Odmah pored kompleksa nalaze se pekarnice, mirniji kafići, ljekarna, fotokopiraona i kladionica (sve što jednom brucošu treba). Od noćnih klubova, Nec je najbliži. Ako te cimer bude nagovarao da odete do njega na jedno piće, pravi se mrtav.

Nedvojbeno je da će vas automatski osvojiti kako vanjština, tako i unutrašnjost ovog doma. Sobe su bijele i prostrane, nedavno renovirane. Svaka posjeduje svoju kupaonicu, čime se gotovo ni jedan drugi dom u Hrvatskoj ne može pohvaliti. Hladnjaci se također nalaze u sobama, a čajnu kuhinju dijelite s ostalima na svom katu. Cijena je nešto viša od većine paviljona na Savi, Šari ili Lašćini, ali ono što dobivate doista je vrijedno 475 kuna mjesečno.

SD Cvjetno naselje slovi za tihi i mirni dom u kojem pretežno borave stariji studenti. Ako ga usporedimo sa SD Stjepan Radić, takve konstatacije drže vodu. Planiraš li neprestano partijati, družiti se i upoznavati nove ljude, Sava će ti to objeručke pružiti. Ovdje je to ponešto teže jer ćeš zapravo rijetko sretati svoje susjede. Međutim, to može biti dobro jer si brucoš i moraš učiti barem 15 sati dnevno. Ako ti cimer bude jedan od onih koji ode u noćni provod i vrati se nakon tri dana, nedostajat će ti društvo. Pokucaj na bilo koja vrata i zatraži malo soli. Ili malo razgovora.

Naravno, svaka od opcija ima puno svojih prednosti i nedostataka. Što god odabereš, sigurno nećeš pogriješiti jer ćeš se uskoro toliko ludo provoditi da ćeš u svojim pedesetima jako žaliti za danima koji su daleko iza tebe. Dragi brucošu, tvoje vrijeme je stiglo. Sretno!

FOTO: DARJAN FIOLIĆ