LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akcija „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke“

FOTO: Srušimo Guinnessov rekord zajedno!

Hrvatski savez za rijetke bolesti ovim putem poziva sve građane da im još danas daju podršku i pomognu doseći magičnu brojku od 108 121. Za rušenje rekorda nedostaje 40 tisuća fotografija!

Hrvatski savez za rijetke bolesti ovim putem poziva sve građane da im još danas daju podršku i pomognu doseći magičnu brojku od 108 121. Za rušenje rekorda nedostaje 40 tisuća fotografija!

Hrvatska je još jednom pokazala svoje veliko srce – u akciji Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke prikupljeno je više od 60 tisuća fotografija podrške oboljelima od rijetkih bolesti. Hrvatski savez za rijetke bolesti ovim putem poziva sve građane da im još danas daju podršku i pomognu doseći magičnu brojku od 108 121. Srušimo Guinnessov rekord zajedno! Sve što je potrebno jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati je danas prije ponoći na online platformu.

Akciju je fotografijom zagrljaja do sada podržao čitav niz osoba iz javnog života te mnogi političari – predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, ministar zdravlja Dario Nakić, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i mnogi drugi, što možete vidjeti u fotogaleriji.

Ova inicijativa provodi se povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače. Cilj je podići svijest javnosti o potrebama osoba oboljelih od rijetkih bolesti te naglasiti važnost njihove integracije u društvo.

Uz brojne hrvatske građane, akciju su podržali građani iz više od 20 zemalja diljem svijeta, a u širenje pozitivnih emocija te isticanje potreba i problema osoba koje boluju od rijetkih bolesti uključile su se i brojne hrvatske te multinacionalne kompanije čiji su zaposlenici s veseljem podržali akciju. Tjedan zagrljaja naši su sugrađani dočekali pozitivnim emocijama te su ga svesrdno prihvatili.

Ostalo je još malo vremena, uključite se i zajedno pokušajmo dostići golemu brojku od čak 108 121 fotografije, koliko iznosi rekord koji drži Kanada. Samo u Hrvatskoj prema procjenama više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.

FOTO: HUGFORRARE