Uključite se u rušenje Guinnessova rekorda

Brojne poznate osobe podržale akciju „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!“

„Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!" – žiri showa Supertalent

Slikanjem međusobnih zagrljaja za vrijeme snimanja novih epizoda popularnih emisija, natjecatelji i žiri dali su svoj doprinos rušenju Guinnessova rekorda u broju prikupljenih fotografija zagrljaja.

Članovi žirija ovogodišnjeg izdanja Supertalenta te žiri i natjecatelji novog Celebrity MasterChef izdanja NoveTV, samo su dio u nizu brojnih poznatih osoba koje su se uključile u međunarodnu inicijativu Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!. Inicijativu je započeo Hrvatski savez za rijetke bolesti te se njome nastoji srušiti Guinnessov rekord u broju prikupljenih fotografija zagrljaja.

Slikanjem međusobnih zagrljaja za vrijeme snimanja novih epizoda popularnih emisija, natjecatelji i žiri dali su tako svoj doprinos u ostvarivanju ambiciozno postavljenog cilja, rušenju rekorda koji danas drži velika Kanada.

Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke! – žiri emisije Celebrity MasterChef Hrvatska, FOTO: HugForRare

Cilj ove akcije je u Tjednu zagrljaja (21. do 27. veljače) pokušati prikupiti više od 108 121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord. Sve što je potrebno da i vi pokažete solidarnost i sudjelujete u rušenju Guinnessova rekorda jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati ju na online platformu u razdoblju od 21. do 27. veljače.

Zagrlite mamu, tatu, baku, djeda, prijatelja, partnericu ili partnera, ma zagrlite i slučajnog prolaznika i pošaljite fotografiju. Fotografirajte se koliko god puta želite samo pazite da uvijek grlite nekog drugog i proširite poruku o ovoj humanitarnoj akciji.

Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače, a cilj je upoznati javnost s potrebama i problemima osoba koje boluju od rijetkih bolesti. Samo u Hrvatskoj, prema procjenama, više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.

Komentari na članak

Vezani članci

Centar za poremećaje hranjenja BEA

Redefinicija ljepote

Djevojke dobivaju individualne dozvole za nesavršenost

– Pokušat ću se usavršiti na sve moguće načine uz pomoć svog džeparca i novca od čuvanja djece. Smršavit ću, kupiti nove leće, već imam novu frizuru, novu šminku, novu odjeću i modne dodatke. –

SRCE logo

Besplatna edukacija

Nauči nešto novo - SRCE nudi besplatne online tečajeve!

Budite spremni za nove izazove, budite jedan od onih koji će na svom prvom radnom mjestu znati više od drugih jer je radio na sebi i izvan studija. Iako mnogi to zanemaruju, istraživanja pokazuju kako baš ta neformalna edukacija čini presudnu točku pri zapošljavanju. Iskoristite ove mogućnosti koje SRCE nudi.

Glavni glumac Egsy

Recenzija: Kingsman: Tajna služba

Kingsman: kombinacija humora i akcije koju definitivno vrijedi pogledati

Kingsman nije klasični akcijski film o superagentu koji spašava svijet. On je i više od toga. Pije kao Bond, ima manje djevojaka od njega, a glavnog negativca rješava bez muke.

Mozak

European Dana Alliance for the Brain (EDAB)

Počinje tjedan posvećen najvažnijem ljudskom organu

European Dana Alliance for the Brain, uz suradnju pridruženih članova i partnera, i ovu godinu organizira Tjedan mozga u Hrvatskoj.

Henri Matisse

Na današnji dan

Godišnjica smrti „divlje zvijeri“ francuske umjetnosti

Na današnji dan preminuo je veliki francuski umjetnik koji je, spajajući revolucionarnost i tradiciju više od šezdeset godina, stekao titulu jednoga od najinovativnijih i najutjecajnijih umjetnika 20. stoljeća.