Uključite se u rušenje Guinnessova rekorda

Brojne poznate osobe podržale akciju „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!“

„Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!" – žiri showa Supertalent

Slikanjem međusobnih zagrljaja za vrijeme snimanja novih epizoda popularnih emisija, natjecatelji i žiri dali su svoj doprinos rušenju Guinnessova rekorda u broju prikupljenih fotografija zagrljaja.

Članovi žirija ovogodišnjeg izdanja Supertalenta te žiri i natjecatelji novog Celebrity MasterChef izdanja NoveTV, samo su dio u nizu brojnih poznatih osoba koje su se uključile u međunarodnu inicijativu Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!. Inicijativu je započeo Hrvatski savez za rijetke bolesti te se njome nastoji srušiti Guinnessov rekord u broju prikupljenih fotografija zagrljaja.

Slikanjem međusobnih zagrljaja za vrijeme snimanja novih epizoda popularnih emisija, natjecatelji i žiri dali su tako svoj doprinos u ostvarivanju ambiciozno postavljenog cilja, rušenju rekorda koji danas drži velika Kanada.

Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke! – žiri emisije Celebrity MasterChef Hrvatska, FOTO: HugForRare

Cilj ove akcije je u Tjednu zagrljaja (21. do 27. veljače) pokušati prikupiti više od 108 121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord. Sve što je potrebno da i vi pokažete solidarnost i sudjelujete u rušenju Guinnessova rekorda jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati ju na online platformu u razdoblju od 21. do 27. veljače.

Zagrlite mamu, tatu, baku, djeda, prijatelja, partnericu ili partnera, ma zagrlite i slučajnog prolaznika i pošaljite fotografiju. Fotografirajte se koliko god puta želite samo pazite da uvijek grlite nekog drugog i proširite poruku o ovoj humanitarnoj akciji.

Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače, a cilj je upoznati javnost s potrebama i problemima osoba koje boluju od rijetkih bolesti. Samo u Hrvatskoj, prema procjenama, više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.

Komentari na članak

Vezani članci

Mozak

European Dana Alliance for the Brain (EDAB)

Počinje tjedan posvećen najvažnijem ljudskom organu

European Dana Alliance for the Brain, uz suradnju pridruženih članova i partnera, i ovu godinu organizira Tjedan mozga u Hrvatskoj.

Discover EU

EPP-ova kampanja

Pokrenuta kampanja kojom bi mladi Europljani dobili besplatnu Interrail kartu

Besplatnu Interrail kartu trebao bi dobiti svaki mladi Europljanin na svoj 18. rođendan.

https://pixabay.com/en/pub-guinness-brewery-teaches-483944/

Na današnji dan

Obljetnica prvog izdanja Guinnessove knjige rekorda

Guinnessovu knjigu rekorda svatko je barem jednom držao u rukama. Knjiga prepuna zanimljivih činjenica i naizgled nemogućih postignuća nastala je davne 1955. godine za vrijeme uobičajene prijateljske rasprave. Popularnost je stekla vrlo brzo, a rekorde prodanosti nastavlja obarati i danas.

John Wick: Chapter 2

Recenzija filma

Nezaustavljivi John Wick na velika platna ponovno donosi žestoku akciju

Konačno je stigao nastavak uzbudljivog Johna Wicka i u naša kina. U prvom dijelu predstavljen je lik nezaustavljivog čovjeka koji nikako da se uspije umiroviti. Nastavak, kao što je i očekivano, održava taj temelj. Ali ovaj put, uz malo drugačiju radnju.

Glazbenici koji su studirali

Zvijezde glazbene scene su također jednom studirale - pogledajte što!

Pjevajući studirali - 9 poznatih glazbenika s diplomom

Što Chris Martin, Lil Wayne, Lana Del Rey i Diplo imaju zajedničko? Svjetsku slavu? Pjevačku karijeru? Sve to, ali i to što su svi oni studirali!