Uključite se u rušenje Guinnessova rekorda

Brojne poznate osobe podržale akciju „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!“

„Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!" – žiri showa Supertalent

Slikanjem međusobnih zagrljaja za vrijeme snimanja novih epizoda popularnih emisija, natjecatelji i žiri dali su svoj doprinos rušenju Guinnessova rekorda u broju prikupljenih fotografija zagrljaja.

Članovi žirija ovogodišnjeg izdanja Supertalenta te žiri i natjecatelji novog Celebrity MasterChef izdanja NoveTV, samo su dio u nizu brojnih poznatih osoba koje su se uključile u međunarodnu inicijativu Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!. Inicijativu je započeo Hrvatski savez za rijetke bolesti te se njome nastoji srušiti Guinnessov rekord u broju prikupljenih fotografija zagrljaja.

Slikanjem međusobnih zagrljaja za vrijeme snimanja novih epizoda popularnih emisija, natjecatelji i žiri dali su tako svoj doprinos u ostvarivanju ambiciozno postavljenog cilja, rušenju rekorda koji danas drži velika Kanada.

Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke! – žiri emisije Celebrity MasterChef Hrvatska, FOTO: HugForRare

Cilj ove akcije je u Tjednu zagrljaja (21. do 27. veljače) pokušati prikupiti više od 108 121 fotografiju, koliko iznosi sadašnji svjetski rekord. Sve što je potrebno da i vi pokažete solidarnost i sudjelujete u rušenju Guinnessova rekorda jest snimiti fotografiju zagrljaja i učitati ju na online platformu u razdoblju od 21. do 27. veljače.

Zagrlite mamu, tatu, baku, djeda, prijatelja, partnericu ili partnera, ma zagrlite i slučajnog prolaznika i pošaljite fotografiju. Fotografirajte se koliko god puta želite samo pazite da uvijek grlite nekog drugog i proširite poruku o ovoj humanitarnoj akciji.

Akcija se provodi povodom Međunarodnog dana rijetkih bolesti, koji se u cijelom svijetu obilježava 29. veljače, a cilj je upoznati javnost s potrebama i problemima osoba koje boluju od rijetkih bolesti. Samo u Hrvatskoj, prema procjenama, više od 250 tisuća osoba boluje od neke rijetke bolesti – pokažimo im barem jednim zagrljajem da mislimo na njih.

Komentari na članak

Vezani članci

Live Below The Line

Inicijativa „Live below the line“

Pokušajte danas preživjeti sa samo 9 kuna u džepu!

„Live Below the Line“ je pred sudionike postavio sljedećih izazov: pokušajte živjeti s 1 funtom (oko 9 kuna) dnevno, pet dana zaredom.

Solidarity day

Na današnji dan

FOTO: Studenti opisali što je za njih solidarnost povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti

Svakog 20. prosinca podsjećamo se što znači biti solidaran, biti blizak s nekime te kako poticati jedinstvo zajednice uz svaku njezinu raznolikost. Što studenti kažu o solidanosti, kako se ona očituje?

John Wick: Chapter 2

Recenzija filma

Nezaustavljivi John Wick na velika platna ponovno donosi žestoku akciju

Konačno je stigao nastavak uzbudljivog Johna Wicka i u naša kina. U prvom dijelu predstavljen je lik nezaustavljivog čovjeka koji nikako da se uspije umiroviti. Nastavak, kao što je i očekivano, održava taj temelj. Ali ovaj put, uz malo drugačiju radnju.

Discover EU

EPP-ova kampanja

Pokrenuta kampanja kojom bi mladi Europljani dobili besplatnu Interrail kartu

Besplatnu Interrail kartu trebao bi dobiti svaki mladi Europljanin na svoj 18. rođendan.

Vijeće veleučilišta i visokih škola RH

Vijeće veleučilišta i visokih škola

Službeno poslan prijedlog za izmjenu stručnog naziva na specijalističkim diplomskim stručnim studijima

Vijeće veleučilišta i visokih škola podržalo inicijativu studenata i zatražilo izmjenu stručnog naziva na specijalističkim diplomskim stručnim studijima.