LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZmaJurjevo – legenda će oživjeti u centru grada Zagreba

Zakoračite u svijet zmajeva i vitezova u parku Ribnjak

Posjetitelji će moći prošetati selom u srednjovjekovnom stilu, okrijepiti se pivom u taverni, sudjelovati u streličarskom turniru, potezanju užeta i igrama poput bacanja potkove i skakanja u vreći.

Posjetitelji će moći prošetati selom u srednjovjekovnom stilu, okrijepiti se pivom u taverni, sudjelovati u streličarskom turniru, potezanju užeta i igrama poput bacanja potkove i skakanja u vreći.

Željeli biste na jedan dan zakoračiti u svijet nalik onomu iz serije Igra prijestolja ili legendi o kralju Arthuru? U subotu, 23. travnja 2016. godine zagrebački park Ribnjak ugostit će ZmaJurjevo i pretvoriti se u srednjovjekovno selo u kojemu se bore vitezovi i nad kojim prelijeću zmajevi.

Ovo će zabavno obiteljsko događanje sadržajem podjednako biti atraktivno za sve generacije. Kroz cjelodnevni kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, ZmaJurjevo će na jedan dan oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života.

Tako će posjetitelji moći prošetati selom u srednjovjekovnom stilu i naći se u zanimljivim situacijama karakterističnima za to doba, okrijepiti se u taverni craft pivom i specijalitetima spravljenima po tradicionalnim receptima te pogledati tematsku izložbu u kapelici sv. Jurja i čuti više o srednjovjekovnim alatima i starim zanatima. Uz to, moći će se i dobro zabaviti sudjelujući u streličarskom turniru, natjecanju u bacanju koplja u metu, potezanju užeta i igrama poput bacanja potkove i skakanja u vreći.

Večernji sati rezervirani su za svjetlosno-izvedbeni spektakl – predstavu o legendi borbe sv. Jurja u izvedbi Reda Čuvara grada Zagreba uz pratnju vokalnoga ansambla za ranu glazbu Minstrel i svjetlosne efekte, a posjetitelje u jedinstvenom okruženju parka Ribnjak očekuje i projekcija letećeg zmaja i simbolično paljenje jurjevskog krijesa.

Za najmlađe ZmaJurjevo donosi zanimljive sadržaje poput radionica kaligrafije, heraldike i izrade drvenih štitova, akrobatskih radionica i lutkarskih predstava, škole jahanja i streličarstva te čitanja bajki i prigodnih igara, među kojima su i potraga za zmajevim jajima, bacanje potkove, nošenje krumpira na glavi i skakanje u vreći.

ZmaJurjevo je inspirirano legendom o borbi svetog Jurja protiv zmaja. Organizatori su Udruga Red Čuvara grada Zagreba i Centar mladih Ribnjak.

FOTO: STUDENTSKI.HR