LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnost u Zagrebu

Zagreb će narednih dana ukrašavati umjetničke zastavice iz 20-ak zemalja

Od 10. do 20. kolovoza 2020. godine u Zagrebu će biti izložene zastavice izrađene za Festival umjetničkih zastavica pod temom „Identitet Europe (Europa intimno)”.

Od 10. do 20. kolovoza 2020. godine u Zagrebu će biti izložene zastavice izrađene za Festival umjetničkih zastavica pod temom „Identitet Europe (Europa intimno)”.

Od 10. do 20. kolovoza u Zagrebu moći ćete vidjeti 350 umjetničkih zastavica iz 20-ak zemalja diljem svijeta koje će se prikazivati u sklopu Festivala umjetničkih zastavica.

Ovo je jedini festival malog formata ovakve vrste u Europi te se, kako stoji u najavi, po prvi put samostalno predstavlja i odvaja od Međunarodnog uličnog festivala Cest is d'Best, prikazujući najveći broj umjetničkih zastavica u 12 godina, koliko se izlažu u našem gradu.

Zastavice će se moći vidjeti na Trgu bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve), Zrinjevcu, Europskom trgu i u Ulici Augusta Cesarca. Tema ovogodišnjeg festivala je Identitet Europe (Europa intimno), a svaki autor je prikazao elemente kako vidi Europu danas u svojoj likovnoj interpretaciji. Ovogodišnje nove zastavice će se izložiti na Zrinjevcu među drvećem, a pristigle su iz 13 zemalja: Argentine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Finske, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Rusije, SAD-a, Slovenije, Srbije i Urugvaja.

Počasni gost umjetnik suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, keramičar svjetskog ugleda, g. Hanibal Salvaro iz Zagreba, a sudjelovat će još: dr. art. prof. Seija Ulkuminei iz Finske; Roberta Griffith iz SAD-a; prof. emeritus dr. sc. Vilko Žiljak; red. prof. art. Jadranka Fatur, akademska slikarica iz Zagreba te brojni drugi akademski umjetnici i prof. likovne kulture. Na ostalim lokacijama bit će izložene zastavice među uličnim svjetiljkama i stupovima s prošlogodišnjim temama i motivima koje su kreirali brojni poznati slikari i umjetnici.

Više informacija možete pronaći na Facebook stranici događaja.
 
FOTO: FACEBOOK / MEĐUNARODNI FESTIVAL UMJETNIČKIH ZASTAVICA