LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednostavne i učinkovite vježbe

Zaboravite na teretanu: ovo je 5 vježbi koje možete raditi u vodi

Nekoliko jednostavnih vježbi zbog kojih ćete biti produktivni čak i dok se kupate u bazenu, moru, rijeci ili jezeru.

Nekoliko jednostavnih vježbi zbog kojih ćete biti produktivni čak i dok se kupate u bazenu, moru, rijeci ili jezeru.

Rekordne temperature uvelike otežavaju vježbanje zaljubljenicima u sport, posebice onima koji vježbaju na otvorenom ili oni čije teretane nemaju klimu. No, nemojte odustati od vježbanja, već osvježenje, ali i kvalitetnu tjelovježbu potražite u bazenu, moru, rijeci ili jezeru. Donosimo pet učinkovitih vježbi koje možete raditi u vodi i, ne brinite, nije ih teško naučiti.
 

@justin_agustin Reply to @euroman71 swimming along with pool exercises are great low impact options for beginners! #beginnerworkout #poolworkout #wateraerobics #lowimpactworkout #summerworkout ♬ creep - Gamper & Dadoni、Ember Island

1. Medvjeđi zagrljaj

Ova jednostavna vježba namijenjena je gornjem dijelu tijela, a sastoji se od toga da stojite u vodi (razina do ispod ramena) i rukama radite pokret kao da ćete zagrliti nekoga.

2. Pokret sa strane

Ispružite ruke i spojite dlanove, a zatim se okrećete u jednu stranu, pa u drugu, a da ne pomičete noge. Ta vježba namijenjena je jačanju ramena, ruku, trupa te prsa.

3.  Skakanje

Ova vježba odlična je za cijelo tijelo, a za nju vam je potreban jedan rekvizit, takozvani rezanac za bazen. Podignut ćete ruke visoko iznad glave dok držite rekvizit, a zatim spuštajte i podižite ruke ispred sebe dok skačete.

4. Vodeni uteg

Za ovu vježbu će vam također trebati rekvizit iz prethodne. Uzet ćete spužvasti rekvizit i staviti ga pred sebe, a zatim ga gurati prema dolje. Ova vježba odlična je za jačanje mišića ruku zbog otpora koji pruža voda pred spužvastim rezancem.

5. Podizanje koljena

Za ovu vježbu možete, ali i ne morate koristiti spužvaste rezance. Ako koristite rekvizit, možete ga staviti iza leđa te ga koristiti kao oslonac. Ova je vježba odlična za trup, ali i ravnotežu, jer podižete koljena koliko god visoko možete, a da pritom ne padnete.

Poslužite se tim vježbama i budite produktivni dok tražite osvježenje od ljetnih vrućina.
FOTO: UNSPLASH