LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
RAZMIŠLJANJE IZVAN OKVIRA

Yotuber s najvećom zaradom otkrio kako razmišljati ako videima želimo i zaraditi

Nije sve uvijek do sadržaja, već i do pristupa i razmišljanja izvan okvira.

Nije sve uvijek do sadržaja, već i do pristupa i razmišljanja izvan okvira.

Youtuber s najvećom zaradom u povijesti, MrBeast, otkrio je svoju ideju zbog koje je uspio ozbiljno povećati broj pratitelja i prikupiti milijune novih obožavatelja, piše Index.hr.

Jimmy Donaldson broji preko 200 milijuna pretplatnika na svojim kanalima, a njegov glavni kanal peti je po broju pretplata na platformi YouTube.

Međutim, nije sve uvijek do sadržaja, već i do pristupa i razmišljanja izvan okvira. Tako je Donaldson u podcastu komičara Joea Rogana otkrio kako je tajna u prijevodu. Ovaj Youtuber ima sinkronizirane kanale, odnosno svoj sadržaj prevodi i plasira na više jezika.

Mi sva svoja videa prevodimo i na druge jezike. Objavimo iste videozapise kao na glavnom kanalu, ali platimo glumce da ih snime na druge jezike. Prevedemo i tekst na videu, sve, rekao je u gostovanju kod Rogana Jimmy Donaldson.

Istaknuo je kako moramo znati da manje od 10 posto ljudi u svijetu govori engleski, što znači da bez prijevoda sadržaja čak 90 posto svijeta ne može uživati u našem radu.

Da je ovo dobar put, pričaju iz Forbesa, govori i to da je MrBeast trenutno najbogatiji i najbolji influencer na cijelom svijetu,  a samo prošle godine zaradio je 54 milijuna dolara.

 

FOTO: YOUTUBE, SCREENSHOOT