LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odaberi destinaciju i kreni na put života

Worldpackers – odgovor na pitanje kako povoljno putovati

U zamjenu za jednostavan rad, domaćini diljem svijeta nude besplatan smještaj i hranu, a na vama je samo da odaberete kamo želite ići i da odlučite kojim se poslom želite baviti. Osigurajte si niskobudžetno putovanje visoko profitabilnog iskustva što prije!

U zamjenu za jednostavan rad, domaćini diljem svijeta nude besplatan smještaj i hranu, a na vama je samo da odaberete kamo želite ići i da odlučite kojim se poslom želite baviti. Osigurajte si niskobudžetno putovanje visoko profitabilnog iskustva što prije!

Putovanje je jedna od rijetkih aktivnosti na koje potrošiš novac, a postaneš bogatijim. Što ako vam kažemo da ne morate potrošiti puno novaca, a profitirat ćete nezaboravnim iskustvom? U zamjenu za jednostavan rad, domaćini diljem svijeta nude besplatan smještaj i hranu, a na vama je samo da odaberete kamo želite ići i na koliko dugo, odlučite kojim se poslom želite baviti te podmirite putne troškove. Zvuči nevjerojatno?! Pažljivo nastavite čitati i polako počnite pakirati kovčege za svoju destinaciju po želji. 

Otkrivamo vam stranicu Worldpackers koja djeluje kao glavna poveznica između mladih ljudi željnih putovanja i iskustava te domaćina koji su u potrazi za motiviranim ljudima s određenim sposobnostima. Zahvaljujući toj stranici možete iskoristiti svoje talente i vještine kako biste pomogli domaćinima diljem svijeta, iskusiti život u njihovim zemljama i kulturi, ostaviti svoj trag, upoznati nove ljude, svladati nove vještina i naučiti nove jezike. 

FOTO: Open Photo

Za avanturu života prvo što trebate napraviti je besplatno se registrirati i izraditi profil s osnovnim informacijama, koje možete nadopunjavati i izmjenjivati sa svakom idućom registracijom. Ulaskom na stranicu pojavljuje se tražilica koja filtrira interese korisnika: lokaciju, okvirne datume dolaska i odlaska te detalje o putovanju. Na početku trebate navesti što želite iskusiti i aktivnosti kojima ste se spremni baviti. 

Zanimanja su podijeljena u devet kategorija, sukladno interesima putnika:

1. Nature lovers – netaknuta priroda rezervata, parkova i šuma diljem Europe i svijeta za one koji su zainteresirani za odmor duše i tijela uz pomoć u vrtlarenju, kućanskim poslovima i radom na farmi.

2. Beach side  za zaljubljenike u more, obalu i nezaboravne ljetne provode.

3. Social impact – budite promjena koju želite vidjeti u svijetu, sudjelujte u građanskim inicijativama, podučavanju djece ili u pomoći siromašnima.

4. Short trip – pomažite tjedan dana te stvorite prijatelje za cijeli život. Ova je kategorija osmišljena za sve koji nemaju puno vremena za sudjelovanje, a opet žele osjetiti tu čar Worldpackersa.

5. Unexplored – otkrijte dosad neotkriveno! Posebno zanimljivo za avanturiste i kreativce koje ne zadovoljavaju ustaljene, urbane sredine, već traže nešto sasvim novo.

6. Chef to the world – iskoristite svoje kulinarske sposobnosti u radu u restoranu, hostelu ili zalogajnici.

7. City light – najmultikulturalnije iskustvo koje možete tražiti. Ono najčešće uključuje rad u hostelima s turistima iz cijelog svijeta.

8. Adventure – ubacite se u divljinu! Još jedna rubrika za one najslobodnijeg duha.

9. Long journey – ostanite dulje, upoznajte više i stopite se s lokalnim stanovništvom.

FOTO: Open Photo

Zatim trebate navesti vještine koje posjedujete. Moguće je označavati više njih. Što više znate, veće su šanse da će domaćin kontaktirati upravo vas! Vještine koje se traže su: kuhanje, glazba, društveni mediji, fotografiranje, izrada videa, likovna umjetnost, administracija, rad na farmi, vrtlarenje, podučavanje jezika, rad na recepciji, posao turističkog vodiča, posao sportskog trenera ili animatora, konobarenje, čišćenje i popravljanje. Zasigurno ste se pronašli barem u nekim od ovih šarolikih vještina! 

Svaki domaćin ima svoju stranicu na kojoj se nalazi kratak opis njihove djelatnosti, sposobnosti koje traži od putnika/radnika, jezike koje je potrebno poznavati, očekivanu tjedna satnica i broj slobodnih dana te određeno vremensko razdoblje za koje nudi određeni posao.

Glavne rubrike na stranicama svakog domaćina su: 

What we offer – domaćini opisuju što nude onima koji se odluče raditi kod njih. Neki su domaćini izuzetno velikodušni pa nude ne samo smještaj, već i nekoliko obroka dnevno te džeparac, dok su drugi skloniji škrtijem poslovanju pa nude samo smještaj uz višesatni naporan rad bez slobodnog vremena.

Map – lokacija posla važna je ukoliko vam je primarni cilj razgledavanje grada i zabava. Korisno je istražiti pomoću Google mapsa točnu udaljenost od vama zanimljivih mjesta te na internetskim stranicama istražiti cijene prijevoza. Ovisno o državi, prijevoz može biti i izuzetno povoljan pa i udaljeniji posao, odnosno smještaj, neće biti problem.

Rewiews – komentari korisnika koji su već radili tamo. Oni su najbolji pokazatelj mjesta na kojima bi valjalo raditi te onih koje bi trebalo izbjegavati u širokom luku. Topla preporuka je da ovoj rubrici posvetite najviše vremena. Korisno bi bilo i neovisno o komentaru kontaktirati korisnika koji je ostavio komentar za detaljnije informacije. Veća vjerojatnost da će slobodnije navesti nedostatke u privatnoj poruci nego na javnom profilu.

FOTO: Open Photo

Ako se pitate koliko je ovako dogovoren posao siguran, ne brinite. Stranica Worldpackers jamči smještaj i rezerviranu volontersku poziciju za dogovorene datume. Tim koji pruža podršku dostupan je 0-24 za sve hitne informacije i pomoć. Stranica daje garanciju sigurnih i pouzdanih domaćina koji će vam pružiti najbolje iskustvo. Ako ste nezadovoljni s domaćinom, Worldpackers plaća tri noćenja kod bilo kojeg domaćina u istom gradu. Ujedno imate vlastitog kompića za putovanja, odnosno jedan od iskusnih putnika koji rade za Worldpackers na usluzi vam je za sva pitanja prije, tijekom i nakon putovanja.

Nema razloga da se ne prijavite što prije. Avanture čekaju samo na vas!

FOTO: FACEBOOK