LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Digitalno izdanje u 2021.

Više od stotine izvođača i panelista na Eurosonic Noordeslagu

– Promoviranje novih europskih talenata uvijek je bilo u središtu Eurosonica i vidjeli smo kako mnogi izvođači, kao što su Fontaines DC, Celeste, Christine i Queens, Stromae, Dua Lipa ili IDLES nastavljaju uspješne karijere nakon predstavljanja na našem događaju. – ističe voditelj programa.

– Promoviranje novih europskih talenata uvijek je bilo u središtu Eurosonica i vidjeli smo kako mnogi izvođači, kao što su Fontaines DC, Celeste, Christine i Queens, Stromae, Dua Lipa ili IDLES nastavljaju uspješne karijere nakon predstavljanja na našem događaju. – ističe voditelj programa.

Nizozemski Eurosonic Noorderslag, jedan od najvećih i najutjecajnijih europskih glazbenih festivala i konferencija, najavio je svoje izdanje za 2021. godinu. Ugostit će više od 100 izvođača i nekoliko desetaka govornika.

– S obzirom na pandemiju, ovogodišnji ESNS bit će u potpunosti digitalan, a održat će se od 13. do 16. siječnja, kako bi i 35. godinu zaredom nastavio svoju misiju: promociju i cirkulaciju nove europske glazbe. – poručuju organizatori.

Izvođači koji će se predstaviti odabrani su unutar organizacijskog tima festivala te suradnjom NPO 3FM-a s europskim nacionalnim radiopostajama ujedinjenim u okviru EBU-a (Europska radiodifuzna unija) te u sklopu nominacija za dodjelu nagrada Music Moves Europe Talent Awards.

Robert Meijerink, voditelj programa, kaže:

– Promoviranje novih europskih talenata uvijek je bilo u središtu Eurosonica i vidjeli smo kako mnogi izvođači, kao što su Fontaines DC, Celeste, Christine i Queens, Stromae, Dua Lipa ili IDLES nastavljaju uspješne karijere nakon predstavljanja na našem događaju.

Ovogodišnji izvođači, kažu iz organizacije, stižu iz 28 europskih zemalja, a žanrovski šaraju od rocka, popa i jazza do elektronske glazbe i hip hopa.

– Među njima se našlo i nekoliko njih iz naše regije. Srbiju će tako predstavljati beogradska grupa E-Play, a Sloveniju AKA Neomi, Ana Kravanja & Samo Kutin i bend Etceteral. Među ostalima našli su se Denise Chaila FlexFab & Ziller Bas, Hayes & Y, Jelani, Junior A, Anna Kaneelina, Banji, Chibi Ichigo, CloZee, Deaf Radio, Decolonize Your Mind Society, a kompletan line up može se pronaći na službenoj stranici festivala. – dodaju.

Digitalno izdanje ESNS-a donosi u petak nastupe na Eurosonicu i svečanu dodjelu nagrada Music Moves Europe Talent Awards, dok će nizozemski talenti zauzeti središnje mjesto u subotu kada Noorderslag predstavlja najbolje od lokalne glazbene scene, ističu. Showcase program festivala bit će potpuno besplatan, a za gledanje je potrebno registrirati se na platformi www.esns.nl/tickets.

Kretanje naprijed i put do oporavka bit će fokus konferencijskog dijela ESNS-a, koji će obuhvatiti panel-diskusije, key-note govore, sesije, mogućnost networkinga i puno nove europske glazbe.

– Svi žele nastaviti sa svojom glazbom i poslom, ali činjenica je da će još neko vrijeme biti u fazi čekanja. Kako izgleda put oporavka glazbenog sektora i kada će se smjeti ponovno krenuti? Kakav je status cjepiva i kada se konačno može nastaviti s događajima? Je li streaming ovdje da bi ostao? Kako pandemija utječe na rad kantautora i izvođača? Što će VR i AR dodati našim iskustvima uživo? Sve su to pitanja i teme o kojima će ESNS nastojati dati potrebne uvide tijekom svoje konferencije. – navode iz organizacijskog tima.

Svoje sudjelovanje, naglašavaju, već su potvrdili važni akteri europske glazbene scene kao što su Steve Strange (X-Ray Touring, agent Queens of the Stone Agea, Eminema i Coldplaya), Tom Windish & Mike Malak (agenti Paradigm Talent Agencyja čiji su klijenti Billie Eilish, Diplo, Alt.J, Pusha T, Black Eyed Peas), Aly Gillan (Bandcamp), Anita Barisic (Warner Chappell), Claire O’Neill (A Greener Festival), Helen Sildna (Tallinn Music Week), Keith Harris (Keith Harris Music Ltd), Michael Chugg (Michael Chugg Entertainment), Michal Kascak (Pohoda Festival), Sammy Andrews (Deviate Digital), Scott Cohen (Warner Music) i mnogi drugi.

– Tijekom ESNS-a potvrđeni su i sastanci članova Yourope i Seminar o zdravlju i sigurnosti. Europska unija skladatelja i tekstopisaca (ECSA) kritički će se osvrnuti na poslovne modele i način na koji se može stvoriti lanac fer glazbene vrijednosti u panelu na kojem će sudjelvoati Romeijn (iz BAM! Popauteurs), Arriën Molema (član uprave i autor pjesama ECSA-e), Helen Smith (IMPALA) i Annabella Coldrick (MMF). – ističu.

Cijena sudjelovanja na konferenciji iznosi 50 eura, a prijave se vrše na službenoj stranici Eurosonic Noorderslaga, na kojoj su dostupne i sve dodatne informacije.
FOTO: PR FOTO