LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Duhovna glazba

VIDEO: Snimljen spot o izgubljenom ovisniku u produkciji duhovnika Sveučilišta u Splitu

Cijelu produkciju videospota s pjesmom „Pogledaj Isusa” potpisuje predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN-a i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

Cijelu produkciju videospota s pjesmom „Pogledaj Isusa” potpisuje predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN-a i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji s Vokalno-instrumentalnim sastavom Sveti Matej snimio je novi videospot s pjesmom Pogledaj Isusa.

Ivana Jadrić zaslužna je za tekst pjesme, a glazbeno ju je obradila s Mirkom Jadrićem. Svoj doprinos dali su Hrvoje Domazet i Antonio Grkeš cjelokupnim aranžmanom.

– Budući da pjesma ima korizmeni ugođaj, snimanje spota bilo je predviđeno za ožujak, ali zbog posebnih mjera propisanih radi suzbijanja pandemije, ideja snimanja tada je odgođena. Konačnim popuštanjem mjera, videospot realiziran je u proteklim danima svibnja, a premijerno je emitiran na YouTube kanalu Ureda za pastoral mladih SMN-a. – poručuju iz Ureda.

Idejni realizatori spota objasnili su:

– U novijim okolnostima bilo je teško dogovoriti snimanje scena s bendom zbog održavanja socijalne distance pa smo naknadno nadopunili već razrađenu priču spota u kojoj izgubljeni ovisnik pada pred znakom upozorenja te u borbi s vlastitom prošlošću mora proći kroz određeno razdoblje žrtve i kušnje, prema slici Isusove korizme u pustinji, da bi doživio potpuno obraćenje.

Scenarij su osmislili Ivan Trpimir Lozić i Ivana Jadrić, režiju, montažu i snimanje odradili su Ivan Trpimir Lozić i Marin Gabelica. Svoj doprinos sudjelovanjem u spotu dali su Jakov Tolić, Klaudia Bulić, Marijan Gabelica i Ivan Trpimir Lozić, a lokacija snimanja jest Podbablje i Kliško polje. Cijelu produkciju potpisuje predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN-a i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

– Vjerujemo da smo ovim videospotom dali malo drugačiju sliku obraćenja od uobičajene u kojoj novoobraćenik prolazi kroz teške i sušne korake i više se susreće s đavlom nego s Isusom da bi kroz te borbe i kušnje izašao čistiji u susret s Isusom, nego nekog veselog obraćenika kojemu je sve savršeno odmah nakon prvog susreta s Kristom. – zaključuju iz Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

FOTO: PIXABAY