LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KLIK ZA JEZIK

VIDEO: Sklonidba muških domaćih imena

U ovotjednome videu serije Klik za jezik lektori se bave novom jezičnom temom – sklonidbom muških domaćih imena.

U ovotjednome videu serije Klik za jezik lektori se bave novom jezičnom temom – sklonidbom muških domaćih imena.

Svi već znaju da se lektori udruge Centar za razvoj mladih i portala Studentski.hr ne bave samo lektoriranjem. Serija videa Klik za jezik pokrenuta je u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a njima lektori žele popularizirati bavljenje jezikom te vam svaki četvrtak donose kratak video o nekoj jezičnoj temi.

U prošlotjednome videu preporučili smo vam nekoliko internetskih stranica pomoću kojih možete lako otkloniti različite jezične nedoumice. Ako ste ga propustili, možete ga pogledati ovdje. Ovoga se tjedna bavimo novom jezičnom temom – sklonidbom muških domaćih imena. S obzirom na to da se u službenoj komunikaciji sve češće moramo služiti elektroničkom poštom, važno je znati kako se obratiti osobi kojoj šaljemo poruku. Stoga vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih ćete lako izbjeći moguće pogreške.


 

Znate li tko su Ivusik, Diđan Lovren, Petkovik? Strani YouTuber pokušao predstaviti Vatrene pa nasmijao Hrvate


Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
FOTO: STUDENTSKI.HR / IVANA MAJKSNER