LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klik za jezik

VIDEO: Odmoriti ili odmoriti se – lektori o prijelaznim i povratnim glagolima

U sklopu Klika za jezik naši vas lektori ovoga tjedna upoznaju s prijelaznim i povratnim glagolima.

U sklopu Klika za jezik naši vas lektori ovoga tjedna upoznaju s prijelaznim i povratnim glagolima.

Svi već znaju da se lektori udruge Centar za razvoj mladih i portala Studentski.hr ne bave samo lektoriranjem. Serija članaka Klik za jezik pokrenuta je u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a njima lektori žele popularizirati bavljenje jezikom te vam svaki četvrtak donose kratak video o nekoj jezičnoj temi.

Prošloga tjedna poučili smo vas sklonidbi muških domaćih imena. Ako ste propustili video, pogledajte ga ovdje. Ovoga nam je tjedna na redu nova jezična tema, a to su prijelazni i povratni glagoli.

Dvoumite se je li ispravno odmoriti ili odmoriti se, brinuti ili brinuti se, seliti ili seliti se? Ili vas jednostavno muči trebate li na kraju mejla profesoru zahvaliti ili zahvaliti se? Da biste riješili svoje nedoumice, svakako pogledajte ovaj video
 
Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
FOTO: STUDENTSKI.HR / IVAN ŠIMUNIĆ