LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ukazivanje na moć obrazovanja

VIDEO: Marijini obroci snimili film s Gerardom Butlerom – „Ljubav dopire svuda”

– Film „Ljubav dopire svuda” pokazuje nevjerojatnu moć promjene koju ima obrazovanje i nužno potrebnu hranu u školama za najranjiviju djecu svijeta. – poručuju iz Marijinih obroka.

– Film „Ljubav dopire svuda” pokazuje nevjerojatnu moć promjene koju ima obrazovanje i nužno potrebnu hranu u školama za najranjiviju djecu svijeta. – poručuju iz Marijinih obroka.

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja uspostavlja program prehrane u školama, udružila se s dugogodišnjim podupirateljem i holivudskom zvijezdom Gerardom Butlerom te snimila film Ljubav dopire svuda. Radnja prati glumca i producenta dok putuje Liberijom i Haitijem s osnivačem organizacije Magnusom MacFarlane-Barrowom kako bi se upoznao s njenim radom. 

– Snimljen prije COVID-19 krize, film Ljubav dopire svuda pokazuje nevjerojatnu moć promjene koju ima obrazovanje i nužno potrebnu hranu u školama za najranjiviju djecu svijeta. – poručuju iz Marijinih obroka.

Magnus objašnjava da ta djeca i dalje trebaju potporu iako je pandemija zatvorila njihova mjesta obrazovanja. 

– Nalazimo se u vremenu jedinstvene globalne krize koja utječe na to kako ljudi diljem svijeta žive, rade i obrazuju se. Djeca su posebno ranjiva i rizična u ovoj situaciji i postoji opasnost da su zaboravljena usred ovog straha i pomutnje u novom svijetu. Kao humanitarna organizacija koja je posvećena hranjenju djece u nekim od najsiromašnijih zajednica, nikada nije bilo važnije u Marijinim obrocima održati obećanje i poduprijeti tu djecu dostavljajući hranu u njihove zajednice i domove, koji su sada njihova nova mjesta obrazovanja. 

Kazao je i kako dijeleći svoje iskustvo u Marijinim obrocima kroz ovaj film Gerard Butler pomaže usmjeriti svjetlo na djecu koju hrane i osigurati da se njihovi glasove ne izgube. Glumio je u filmovima kao što su 300, Pad anđela, P. S. Volim te te je imao priliku upoznati heroje u stvarnom životu u samom srcu Marijinih obroka. U ovom pak filmu govori: 

– Ovo me putovanje dirnulo na toliko različitih načina – emotivno, duhovno i fizički. Stvaram filmove o herojima, no oni su često u velikim, naglašenim okruženjima… A onda posjetite Liberiju i Haiti i vidite kako su učitelji u školama heroji i djeca koja dolaze praznih trbuha svaki dan u školu su – heroji. Svaki obrok koji posluže Marijini obroci dijelom su humanitarnog rada i malo djelo ljubavi. To se sve prenosi u obitelji i zajednice i daje im nadu. To je razlika u djetetu koje kaže želim preživjeti i želim biti liječnik.

Film prikazuje Gerarda koji se potpuno uključio u život zajednice – predaje matematiku, pleše, sadi biljke u školskom vrtu, priprema hranu, donosi vodu iz lokalnog bunara, čak i dijeli savjete iz glume djeci u školskoj predstavi Isusova rođenja.


Magnus dodaje:

– Velika je radost bila putovati s Gerryjem na Haiti i u Liberiju i neizmjerno smo mu zahvalni za neprocjenjivu podršku.

Trailer možete pogledati u nastavku, a cijeli film bit će dostupan na stranici Marijinih obroka u
četvrtak, 25. lipnja.


FOTO: MARIJINI OBROCI