LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Životinski svijet

VIDEO iz zagrebačkog ZOO: Najslađe ikad – pogledajte mladunce patuljastih mungosa

Nastambu dijele s mamom, tatom i starijom braćom. Svi se međusobno lijepo slažu. Prava obiteljska idila.

Nastambu dijele s mamom, tatom i starijom braćom. Svi se međusobno lijepo slažu. Prava obiteljska idila.

U nastambi patuljastih mungosa u Zoološkom vrtu Grada Zagreba četiri mladunca koja su na svijet došla prije mjesec dana plijene pažnju posjetitelja. Malci provode dane u igri i maženju s mamom. Pokušaj ostati imun na ove preslatke stvorove!
 


Video je objavljen na Facebook stranici Zoološki vrt Grada Zagreba, a mladunci sa sve većim zanimanjem istražuju okolinu. Kojeg su spola, doznat će se naknadno, kako doznajemo iz ZOO. Nastambu dijele s mamom, tatom i starijom braćom. Svi se međusobno lijepo slažu. Prava obiteljska idila.

Patuljasti mungosi u prirodi nastanjuju šume i savane istočne i južne Afrike. U skupini patuljastih mungosa glavnu ulogu ima starija, dominantna ženka, a drugo mjesto u hijerarhiji zauzima njezin partner. Mladunci prvih mjesec i pol sišu majčino mlijeko, a nakon toga počinju jesti i krutu hranu. Sa šest mjeseci sami kreću u potragu za hranom. Te se male afričke zvijeri hrane insektima, malim zmijama, pticama i sisavcima, jajima te voćem. Patuljasti mungosi najmanji su od svih vrsta mungosa. Tijelo im je dugo dvadesetak centimetara, a rep podjednake dužine.
FOTO: RRORUS KOMUNIKACIJE PRESS RELEASE