LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Živopisne slike mladenačkih priča

VIDEO: Evo što povezuje dečke iz grupe Pravila igre i studentice EFZG-a

– Lijepe uspomene iz studentskih dana te ljubav prema fakultetu bile su ključan okidač za ovu pjesmu. Spot je prepun autobiografskih elemenata koje smo doživjeli kroz naše petogodišnje studiranje. – rekao je Goran Belošević, bubnjar i menadžer benda.

– Lijepe uspomene iz studentskih dana te ljubav prema fakultetu bile su ključan okidač za ovu pjesmu. Spot je prepun autobiografskih elemenata koje smo doživjeli kroz naše petogodišnje studiranje. – rekao je Goran Belošević, bubnjar i menadžer benda.

Uspomene iz studentskih dana, ljubav na hodnicima fakulteta Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, živopisne slike najljepših mladenačkih priča – sve to oslikano je u scenama novog spota grupe Pravila igre. Pjesma Samo zbog nje, koja je u studenom zarazila radijski eter, nosi posebnu priču, a sada je predstavljena i u novom videouratku u kojemu je sudjelovalo više od 1000 studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nastao povodom 100. obljetnice EFZG-a, spomenuti singl od 2020. godine službeno će se predstaviti kao pjesma fakulteta te prvi takav projekt u Hrvatskoj. Upravo su zato scene pripadajućeg spota snimljene u njegovim prostorijama, uz njegove zaposlenike i studente, a prikazuje interesantnu ljubavnu priču dvoje studenata ekonomije. Dva dana snimanja uključila su kadrove studentskih dana od prve do završne godine studija dvoje glavnih aktera, a veliki završetak priče obogatio je i koncertni nastup benda Pravila igre pred EFZG-om.

Simboliku spomenutog čini element povjerenja i ljubavi, odnosa kakav ova institucija gradi sa svojim studentima, a koji su u spotu prikazali upravo zaljubljeni studenti. I upravo ovi studenti sudjelovali su u kreiranju povijesti Ekonomskog fakulteta, zajedno s bendom koji je ideju osmislio još proljetos.

– Lijepe uspomene iz studentskih dana te ljubav prema fakultetu bile su ključan okidač za ovu pjesmu. Spot je prepun autobiografskih elemenata koje smo doživjeli kroz naše petogodišnje studiranje. Naš nastup u sklopu Dana otvorenih vrata ove godine te proaktivna uprava zaslužni su što smo u svega par mjeseci stvorili nešto što još nitko nikada nije u Hrvatskoj te nešto što će ostati zapisano u povijesti fakulteta. – rekao je Goran Belošević, bubnjar i menadžer benda.

Foto: Mislav Žabarović i Marija Badurina

Ana Dedić, studentica ovoga fakulteta i glavna protagonistica spota, istaknula je:

– Riječ je o velikom projektu i suradnji našega fakulteta i benda Pravila igre. Zato je još veća čast biti dio svega ovoga. Jedno novo i svakako nezaboravno iskustvo za sve nas koji smo bili dio ovoga. Veliko hvala svima, ali posebno hvala ekipi sa snimanja s kojom su dva dana snimanja prošla vrlo brzo i u zabavnom tonu. Neupitno je da će mi ovo biti jedna lijepa uspomena.

Dvojica članova bivši su polaznici ovog fakulteta, stoga ne čudi da je dio stvaranja pjesme pripao upravo njima kao autorima aranžmana. Glazbu i tekst potpisuju Miro i Sonja Buljan, a izdanje je nastalo pod okriljem Gema produkcije. Za videospot zaslužan je Dario Lepoglavec s kojim bend već dugo uspješno surađuje, a koji je i ovaj put pripremio interesantni produkt koji će se još dugo pamtiti.

Novi spot grupe Pravila igre dostupan je na linku.

 

 

FOTO: MISLAV ŽABAROVIĆ I MARIJA BADURINA