LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Od Hollywooda do animea

VIDEO: Deset sjajnih crtanih filmova koji omogućuju bijeg od ružne realnosti ovoga svijeta

Ponekad se i odrasli vole opustiti uz sjajnu animaciju koja se danas nudi. Provjerite ovih deset animiranih filmova koji će vas oduševiti.

Ponekad se i odrasli vole opustiti uz sjajnu animaciju koja se danas nudi. Provjerite ovih deset animiranih filmova koji će vas oduševiti.

Gledanje crtanih filmova nije rezervirano samo za djecu. Ponekad se i odrasli vole opustiti uz sjajnu animaciju koja se danas nudi, a u teškim vremenima nude nam i bijeg od ružne realnosti ovoga svijeta. Provjerite ovih deset animiranih filmova koji će oduševiti vas i vama bliske osobe. 

Vaiana (eng. Moana)

Disney je zaslužan za ovu zabavnu avanturu koja prikazuje opasnu misiju pustolovne tinejdžerice Moane koja želi spasiti svoj narod ploveći po nepredvidljivom Tihom oceanu. Tijekom svojeg putovanja, Vaiana sreće nekoć moćnog poluboga Mauija, koji je vodi u njezinoj misiji da postane vrhunska navigatorica. 

 

Kubo i čarobni mač (eng. Kubo and the Two Strings)

Kubo je skrman dječak koji živi mirnim životom u kojem se brine za majku, no u jednom se trenutku pojavljuje duh iz prošlosti s namjerom da provede dugo planiranu osvetu. U nadi da spasi svoju obitelj i otkrije misterij o svome ocu, Kubov opstanak počiva na pronalaženju čarobnog oklopa koji je nekada nosio njegov otac, najveći samuraj kojeg je svijet ikada poznavao.

 

Mali princ (eng. The Little Prince)

Klasik svjetske književnosti je u 2015. godini došao i na velika platna. U srcu događanja je Djevojčica koju majka polagano priprema za svijet odraslih, ali sve se promijeni dolaskom ekscentričnog. ali dobroćudnog susjeda, Avijatičara. On upoznaje Djevojčicu s izuzetnim novim svijetom gdje je sve moguće. Riječ je o svijetu u koji ga je davno uputio Mali princ.

 

Mune: Čuvar mjeseca (eng. Mune: Guardian of the Moon)

Iako je faun Mune postao čuvar Mjeseca, on ipak nespretnom nezgodom u opasnost dovede Mjesec i Sunce. To iskoristi zli i korumpirani titan Necrossa koji Sunce želi samo za sebe, čime će poremetiti ravnotežu dana i noći. Stoga Mune, uz pomoć prijatelja Glima i ratnika Sohonea, koji je ujedno čuvar Sunca, odlazi na uzbudljivu pustolovinu kako bi Sunce i Mjesec vratio na njihovo mjesto na nebu. 

 

Dobri dinosaur (eng. The Good Dinosaur)

Animirani film koji odgovara na vječno pitanje: Što bi bilo da asteroid promjera deset kilometara koji je zauvijek promijenio život na Zemlji nikada nije pogodio naš planet? Ovo je priča o epskoj avanturi u svijetu dinosaura gdje apatosaurus Arlo i dječak postaju najbolji prijatelji. 

 

Knjiga života (eng. The Book of Life)

Komedija koja će nam kroz neobično putovanje mladoga Manola ispreplesti najzanimljivije meksičke mitove. Ova pustolovina ispričat će nam priču o mladom torea­doru koji više od borbe s bikovima voli svirati serenade pod balkonom svoje ljubljene. Rastrgan između obiteljske tradicije i izbora koji mu nameće nje­govo srce, Manolo će se prije nego što donese konačnu odluku naći, protiv svoje volje, u tri fantastična svijeta za koja nije znao ni da postoje.  

 

Porco Rosso (jap. Kurenai no Buta)

Porco Rosso je određena vrsta pilota/policajca koji nije običan čovjek nego osoba koja ima glavu svinje. Nekoć se zvao Marco i bio je normalna osoba s ljudskom glavom, ali se transformirao nakon što se borio kao vojnik u 1. svjetskom ratu. Njegov je zadatak boriti se protiv gusara koji napadaju brodove po Jadranskom moru. 

 

Tajna Kellsa (eng. The Secret of Kells)

Prije 1200 godina Brendan, siroče, upoznaje Brata Aidana, čuvara iznimne, ali nedovršene knjige iluminacija, Knjige Kellsa. Aidan Brendanu zadaje veliku zadaću – dovršiti Knjigu Kellsa, što ga vodi u nov život kreativnosti i mašte, gdje ga čekaju pustolovine, opasnost i akcija.

 

Potraga za Dorom (eng. Finding Dory)

Već sada animirani klasik "Potraga za Nemom" dobio je svoj, na neki način, nastavak. Dora je plava tang ribica koja sretno živi unutar podvodnog grebena s Nemom i Merlinom. Kada se Dora odjednom sjeti da ju negdje traži njena obitelj, ovaj trio kreće u životnu avanturu preko oceana sve do prestižnog rehabilitacijskog centra i akvarija, kalifornijskog Instituta za svijet podmorja. Spretno navigirajući kompleksnim sustavom Instituta, Dora zajedno sa svojim prijateljima otkriva obiteljske i prijateljske čari.

 

Noć (špa. Nocturna)

Siroče Tim sjedi na krovu svoje kuće, te ugleda padajuću zvijezdu. Pokušavši ju uhvatiti, ovaj mali dječak odlazi na magično putovanje tijekom kojeg se čini da je sve moguće. Noćna stvorenja, odnosno stanovnici zemlja Nocturna, otkriju sve svoje tajne Timu i on je jedini koji ih može spasiti od opasnosti. 

FOTO: FACEBOOK