LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KLIK ZA JEZIK

VIDEO: Ako često koristite „ukoliko”, vjerojatno to ne radite pravilno – evo i zašto!

U ovotjednome videu serije Klik za jezik lektori se bave novom jezičnom temom – pravilnom upotrebom veznika ako i ukoliko.

U ovotjednome videu serije Klik za jezik lektori se bave novom jezičnom temom – pravilnom upotrebom veznika ako i ukoliko.

Svi već znaju da se lektori udruge Centar za razvoj mladih i portala Studentski.hr ne bave samo lektoriranjem. Serija Klik za jezik pokrenuta je u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a njima lektori žele popularizirati bavljenje jezikom te vam svaki četvrtak donose kratak video o nekoj jezičnoj temi.

Prošloga smo tjedna govorili o mjesnim prilozima gdje, kamo i kuda, pa, ako ne znate kamo sa sobom, ovdje možete pogledati prošlotjedni video.

VIDEO: Je li pravilno baš u svakoj situaciji da li zamijeniti s je li?Potaknuti čestim pogreškama koje se mogu čuti i vidjeti u medijima, ovoga se tjedna bavimo upotrebom veznika ako i ukoliko. Ukoliko ne razumijete zašto smo odabrali baš tu jezičnu temu, utoliko pogledajte video u nastavku. 

VIDEO: Ličite li ili sličite svojim roditeljima?


 


VIDEO: Koji ili kojeg – koja je razlika?


 
Članak je nastao u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
FOTO: STUDENTSKI.HR / IVANA MAJKSNER