LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Priče iza gradova”

Uskoro besplatna online edukacija digitalnog pripovijedanja; sudjelovati mogu i studenti

Do 9. svibnja zaprimaju se prijave za edukaciju udruge Prostor plus na kojoj je moguće svladati vještine pripovijedanja. Potrebno je poznavati engleski jezik, a sudjelovanje je besplatno.

Do 9. svibnja zaprimaju se prijave za edukaciju udruge Prostor plus na kojoj je moguće svladati vještine pripovijedanja. Potrebno je poznavati engleski jezik, a sudjelovanje je besplatno.

Udruga Prostor Plus organizira online edukacije digitalnog propovijedanja u sklopu projekta Priče iza gradova koji se provodi u Rijeci. Prva je radionica planirana idući tjedan, a polaznici će imati priliku naučiti osnovne principe i tehnike digitalnog pripovijedanja

Online radionicu vodit će profesionalne voditeljice iz partnerske organizacije Melting Pro iz Rima. Na radionici će se učiti osnovni principi te tehnike digitalnog pripovijedanja i kako koristiti digitalne priče o tradiciji, običajima i kulturi svoga grada kao oruđe za promociju baštine. Temelj za učenje bit će neke od prikupljenih priča o Rijeci te priče koje proizlaze iz iskustva polaznika i polaznica radionice. – pojašnjavaju iz Udruge.

Dodaju i kako je edukacija namijenjena kulturnim djelatnicima/cama, turističkim vodičima, predstavnicima javne administracije/službe, istraživačima/cama i akademicima/kinjama, studentima/icama, predstavnicima/cama kulturnih centara i ostalih prostora u kojima se održavaju kulturni programi poput festivala ili kazališta, neprofitnim organizacijama i kulturnim poduzetnicima/cama koji se žele iz prve ruke informirati o digitalnom pripovijedanju i koristiti ga kao sredstvo za uključivanje korisnika i valorizaciju baštine.

– Posebno pozivamo one koji su zainteresirani tijekom radionice dijeliti svoje osobne priče vezane uz Rijeku te obiteljska sjećanja jer će se na radionici raditi na oblikovanju priča polaznika/ca. – ističu.

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do subote, 9. svibnja, na e-adresi prostorplus@gmail.com, s naslovom Prijava na radionicu digitalnog pripovijedanja. Trebaju sadržavati prijavnicu s imenom i prezimenom kandidata/kinje i kontaktom, životopis te motivacijsko pismo dugo do 250 riječi. 

– Radionica digitalnog pripovijedanja provodi se u sklopu projekta Stories Behind the City / Priče iza gradova koji okuplja partnere iz Srbije, Hrvatske, Rumunjske i Italije i koja se bavi pričama, mitovima i legendama povezanima s mjestima konflikta. Cilj je projekta formirati nove vizije Rijeke, Novog Sada i Temišvara istražujući nove priče i nematerijalnu baštinu koja ih povezuje. – objašnjavaju. 

Edukacija će trajati pet radnih dana prema sljedećem rasporedu:

  • srijeda, 13. 5. 2020, od 14 do 18 sati
  • utorak, 19.5.2020, od 14 do 18 sati
  • srijeda, 20. 5. 2020, od 14 do 18 sati
  • utorak, 26. 5. 2020, od 14 do 18 sati
  • srijeda, 27. 5. 2020, od 14 do 18 sati.

Valja naglasiti i kako je sudjelovanje besplatno. Radni jezik je engleski, a sudionici uz njegovo poznavanje trebaju posjedovati osnovne vještine upravljanja računalom, kao i imati mogućnost sudjelovanja u svim navedenim terminima. Trebaju, k tome, biti spremni dijeliti priče iz obiteljskog iskustva i osobnog sjećanja. Povratnu informaciju o prijavama dobit će do nedjelje, 10. svibnja. Sve dodatne informacije nalaze se na službenim stranicama.

FOTO: PROSTOR PLUS