LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Blagdansko darivanje

Uskočite u ulogu Djeda Mraza i odaberite savršen poklon za svoje najdraže dame

Želite savršenim poklonom pokazati mami koliko je volite, sestri koliko ste sretni što je imate ili razveseliti bilo koju važnu damu u svome životu, a ipak mislite da Merci nije dovoljan način da joj kažete hvala, imamo za vas nekoliko ideja.

Želite savršenim poklonom pokazati mami koliko je volite, sestri koliko ste sretni što je imate ili razveseliti bilo koju važnu damu u svome životu, a ipak mislite da Merci nije dovoljan način da joj kažete hvala, imamo za vas nekoliko ideja.

Prosinac i blagdansko vrijeme čine nas sretnima i razdraganima – vrijeme je to kada posebno želimo posvetiti pažnju sebi dragim osobama i malim znakom pažnje pokazati im koliko nam znače u životu. Proteklih godina iscrpili ste sve ideje te ste zbog toga ove godine u problemima što se tiče izbora savršenog poklona za mamu, sestru, djevojku, suprugu, baku, prijateljicu ili bilo koju damu u vašem životu? Ne brinite, na pravom ste mjestu – samo za vas složili smo nekoliko ideja koji vama drage osobe neće ostaviti ravnodušnima. 

FOTO: Pixabay
 
Za romantične duše

Žene su poznate po tome da su mrvicu osjećajnije, ali ne i osjetljivije od muškaraca, a samim time i romantičnije. Za žene ogromne doze emotivnosti u poklon morate unijeti dio sebe. Točnije, nećete ih ostaviti bez teksta ako odete u zlatarnicu i kupite im najskuplji sat koji postoji – one jednostavno nisu osobe koje padaju na cijenu, a ni kvaliteta i kvantiteta nisu im od prevelike važnosti. Ako im želite izmamiti osmijeh na lice ili čak suze radosnice, podsjetite ih na neki vaš zajednički trenutak pomoću fotografije. Fotografiju možete dati otisnuti na šalicu za kavu, puzzle ili staviti u snježnu kuglu. Nekoliko iskrenih riječi u čestitci, plišana igračka, topla kapa, rukavice i šal u njezinoj omiljenoj boji svakako mogu biti ogroman plus za vas, no za njih su i zagrljaj ili poljubac više nego dovoljni okidači za rasplamsati vatru oko srca.

FOTO: Pixabay
 
Kreativke

Žene sa stotinu ideja u minuti teško je nadmašiti kad je savršen poklon u pitanju – možemo potpisati predaju iste sekunde, ali to ne znači da ih ipak nećemo pokušati razveseliti. Ne morate se brinuti, kao i romantične duše, ni one nisu toliko zahtjevne, samo su kreativne i kako god okrenemo, uvijek će osmisliti originalniju ideju od nas. Ipak, pokušajmo. Predivni dekorativni ukrasi za kuću mogu biti pravi pogodak kada je u pitanju poklon za njih – porculanske figurice životinja, staklene posudice i vaze, neobične sobne lampe, ukrasni jastučići, morske školjke ili ukrasni kamenčići. Sve to naše kreativne žene znat će kako i gdje upotrijebiti. Kod njih ne možete pogriješiti ako im darujete nešto što je drugačije od uobičajenoga i svakodnevnoga – one nikako ne vole biti ugurane u jednoličan kalup mase, traže posebnost i pokazuju je.

FOTO: Flickr

Poslovne žene

Svi mi znamo barem jednu osobu koja je stalno u žurbi i gužvi, jutarnju kavu ispija s nogu dok istovremeno oblači kaput, izlazi iz papuča i ulazi u štikle, sprema papire, uzima ključeve od automobila i izlazi iz stana. Takve osobe vole imati sve pod kontrolom, u svakom trenutku dana znati što slijedi po planu i programu, ništa ne prepuštaju slučaju i veoma su organizirane u svojim obavezama. Razveselit će se rokovniku s lijepim motivom, markerima u svim mogućim bojama, bookmarkerima te penkalama s posebnim natpisom – primjerice, njezina imena ili najbolja mama, teta… Tako njihova organizacija dnevnog rasporeda nikada neće pasti u vodu.

FOTO: Pixabay

Ljubiteljice dobre knjige

Ako imate jednu takvu u svom životu, nadamo se da ste posjetili ovogodišnji Interliber. No, čak i ako niste, još se uvijek panični alarm ne mora oglasiti. Pronjuškajte knjižarama i prema žanru koji obožavaju izaberite novu knjigu za njihovu kućnu knjižnicu. Mi ćemo vam ponuditi samo neke – Njegova strana priče Tebi Deana Pelića, Dnevnik gradske cure Andree Andrassy, Ono što ostaje, uvijek ljubav je Ivane Plechinger, Šalabahter života Danijele Martinović, Tkanje života: putovi i staze do životnoga zadovoljstva i sreće Mirjane Krizmanić, Knjiga za divlju ženu Ingrid Divković, Kalendar mog djetinjstva Đorđe Balaševića, knjige Paula Coelha, Louise Hay, Harlana Cobena ili Agathe Christie. Nećete pogriješiti ni sa književnim djelima koja postoje napisana već godinama, a neizostavan su dio hrvatske ili svjetske književnosti – primjerice, Zločin i kazna, Ana Karenjina, Braća Karamazovi, Otac Goriot, Gospođa Bovary, Preobražaj, Proces, Romeo i JulijaU registraturi, Osman, Prokleta avlija, JuditaZlatarovo zlato te djela Tina Ujevića, Dobriše Cesarića ili Dragutina Tadijanovića.

FOTO: Pixabay

Dame koje vole film, kazalište, putovanja, glazbu, ples ili sport

Vaša mama voli odlaske u kazališta? Poklonite joj ulaznice za predstavu po svom izboru, a za koju vjerujete da bi bio i njezin izbor kada bi sama birala. Imate prijateljicu koja zna sve najnovije filmove koji uskoro stižu u kina? Karta za kino i premijeru filma bit će odličan odabir. Ljubiteljicu putovanja možete razveseliti kratkim putovanjem na mjesto koje još nije imala priliku posjetiti, a na koje bi vrlo rado otišla. Sestra s omiljenim izvođačima na hrvatskoj estradi – ne možete pogriješiti ako je odlučite odvesti na koncert jednog od njih. Za sve one rasplesane pokloniti tečaj plesa može biti poput dobitka na lotu. Djevojka koja je luda za sportom i sportskim načinom života? Mjesečna ili godišnja članarina za teretanu, bočica za vodu, sportski sat koji mjeri njezine potrošene kalorije i otkucaje srca pravi su pogodak. Ako voli rukomet, ulaznica za neku od utakmica nadolazećeg Europskog prvenstva pokazat će se kao dobar poklon za nju.

FOTO: Pinterest.com

Ljubiteljice životinja

Znate da voli životinje i da bi bila oduševljena jednim novim članom obitelji? Evo vam savršene ideje za poklon koji nikada ne bi očekivala. Na ovaj način možete učiniti i dobro djelo. Posjetite jedno od skloništa koja zbrinjavaju napuštene životinje i odaberite psića ili macu. Naravno, pokloniti možete primjerice i papigu ili patuljastog kunića.

FOTO: Tumblr

Male gospođice i tinejdžerice

U obitelji imate klinku ili pak jednu tinejdžericu? Što se tiče malenih slatkica, nemoguće je da postoji problem – hrpa slatkiša, igrački, bojanki i bojica njihov su svijet. Tinejdžerice vas isto ne trebaju puno zabrinjavati jer one ni same ponekada nisu sasvim sigurne što točno žele, stoga će ih ono što im poklonite danas možda oduševiti, a za nekoliko će mjeseci već postati nešto što ih ne zanima, ili možda baš obrnuto – ipak je to razdoblje u kojem se ljudi tek traže, izgrađuju, otkrivaju i koračaju prema odrastanju i formiranju u zrele osobe. Sjetite se sebe kakvi ste bili u tim godinama – promjenjivi poput vremena. Nemojte im zamjeriti ako ih haljina za koju ste mislili kako je stvorena baš za njih ne oduševi.

FOTO: Pixabay

Univerzalni poklon

Ako pak želite zaigrati na kartu sigurnosti, čokolada, cvijeće i parfem nešto su što žene uvijek oduševljava. Koliko god pričale o dijetama, zalogaj čokolade pokrenut će dobro raspoloženje u njima, parfem kako bi ostavile svoj potpis iza sebe, a cvijeće jer ga jednostavno smatraju znakom pažnje.

FOTO: Pinterest

Slušajte je

Načulite dobro uši o čemu neprestano priča ovih dana – ako ulazi u kuhinju i ponavlja kako joj treba nova tava za palačinke ili sanja o masaži, znate što će je sigurno razveseliti ispod bora. 

Pokloni, FOTO: Flickr/Alan Cleaver
 
Dani do Božića svakim se danom sve više tope, a on lagano kuca na vrata – stiže! Nadamo se da smo vam (barem malo) olakšali potragu za savršenim poklonom za vama drage osobe. Želimo vam sreću da im ovog Božića priuštite najljepši, unikatni i nezaboravni poklon. 

FOTO: Pixabay
 
Želimo vam ugodne blagdane uz najdraže!
FOTO: PIXABAY