LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
DIY PROJEKT

Uradi sam: ukrasi za studentsku sobu s minimalnim budžetom

Neka vaša soba zablista i postane najljepša soba u studentskom domu uz ovih nekoliko kreativnih projekata. Ukrase možete izraditi samostalno ili u društvu cimera.

Neka vaša soba zablista i postane najljepša soba u studentskom domu uz ovih nekoliko kreativnih projekata. Ukrase možete izraditi samostalno ili u društvu cimera.

Studentska soba nije samo mjesto za spavanje i učenje, već i prostor za izražavanje vlastitog stila i kreativnosti. No, s malim budžetom i veličinom prostorije, studenti su često ograničeni po pitanju pretvaranja studentske sobe u funkcionalan i estetski privlačan prostor. Srećom, uz malo mašte i nekoliko jednostavnih materijala, lako možete napraviti kreativne ukrase za svoju sobu.


Cvjetna dekoracija

 
Za izradu dekoracije su vam potrebni štapići za uši, komad kartona, plastelin, flomaster i ljepilo. Prvo oblikujte karton u oblik kruga ili nekog drugog vama zanimljivog oblika te odrežite vrhove štapića za uši. Odrezane dijelove štapića zalijepite na karton u krug kao latice cvijeta, a potom pričvrstite kuglicu od plastelina u središte cvijeta te nacrtajte stabljike flomasterom. Ukras možete staviti na zid ili na drugo željeno mjesto. 
 
 

Stolna svjetiljka

 
Za izradu stolne svjetiljke trebat će vam papirnata čaša, škare, komad kartona, drveni štapić, ljepilo i lampice. Prvo izrežite nekoliko krugova iz kartona. Krugovi neka budu različitih veličina, od većih prema manjima pa ih zalijepite jednog na drugog po veličini, kao što je prikazano u videu. Iz papirnate čaše škarama izrežite oblike po želji, a zatim ljepilom pričvrstite drveni štapić na dno čaše kako bi poslužio kao stalak za svjetiljku. Na kraju, u čašu stavite lampice kako bi stolna svjetiljka bila što reprezentativnija.

Donosimo jednostavan recept za izradu najpoznatije uskršnje pogače


 
@ricegrains_manual #HPRadicalReuse Use disposable paper cups, paper skins and disposable chopsticks to make a small night light for children! Simple and beautiful.#DIY #fyp #tiktok #foryou #popular #handmade #desklamp ♬ Sunrise - Official Sound Studio
 

Organizator za radni stol

 
Za izradu organizatora trebat će vam nekoliko plastičnih boca, deblja špaga, ljepilo, ukrasna tkanina po želji i skalpel. Na plastičnim bocama označite željenu visinu te na njoj odrežite vrhove boca skalpelom, a zatim ih zalijepite zajedno kao što je prikazano u videu. Nakon toga, omotajte špagu oko boca i zalijepite ju kako se boce ne bi vidjele. Možete dodati i komade ukrasne tkanine po želji za ljepši izgled.
   

Svijećnjak

 
Svijećnjak možete izraditi od samo nekoliko plastičnih žlica, ljepila, staklenke s poklopcem, spreja u željenoj boji i svijeće. Zalijepite plastične žlice oko poklopca staklenke tako da pokrivaju cijelu površinu. Zatim, kad se ljepilo osuši, poprskajte sve sprejem u boji po želji, izvadite staklenku i stavite svijeću na vrh svijećnjaka.
 
@gamze.sankaya DIY | New Upcycle idea!! Unused jar with plastic spoon for home decoration ♻️ #gift #giftideas #diyproject #ideas #diy #handmade #tipsandtricks #creativeideas ♬ Tiffany - Instrumental - GC
 

Papirnate ruže

 
Za izradu papirnatih ruža trebat će vam toaletni papir ili papirnati ubrusi, drveni štapići i elastične gumice. Od toaletnog papira ili papirnatih ubrusa izradite ruže, kao što je prikazano u videu. Zatim, pričvrstite krajeve ruža elastičnim gumicama te umetnite drveni štapić kao stabljiku cvijeta.
 

Riješite se ispucalih usana uz samo jedan sastojak, koji imate kod kuće!


IZVOR: TIKTOK
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA