LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativni savjeti

Učinite zabavnom vožnju gradskim prijevozom

Uz malo planiranja i kreativnosti, zaustavite vječnu dosadu u autobusima ili tramvajima.

Uz malo planiranja i kreativnosti, zaustavite vječnu dosadu u autobusima ili tramvajima.

Umirete od dosade dok putujete na fakultet, posao, trening ili tko zna gdje. Nalazite se u autobusu ili tramvaju, a čini se kako put do odredišta traje vječno. Uz malo planiranja i kreativnosti ta vječna dosada može biti zamijenjena nečim zanimljivim. 

Naučite novi jezik

Nije važno koji je jezik u pitanju jer su istraživanja pokazala kako poznavanje nekoliko njih može biti dobro za mentalno zdravlje. Također, zamislite kako bi odlično bilo da u svojem životopisu imate još jedan jezik naveden osim hrvatskog i engleskog. Najbolje riješenje za korisnike Androida, iOS-a i Windowsa je Duolingo koji nudi besplatno učenje raznih jezika preko aplikacije. 

FOTO: Facebook
 

Planirajte tjednu prehranu

Ako ste odlučili reći zbogom lošim prehrambenim navikama i početi se zdravije hraniti, planiranje možete započeti upravo dok se vozite gradskim prijevozom. Guglajte, istražujte razne blogove o hrani ili YouTube kanale pa usput i naučite neke nove tehnike kuhanja. 

Informirajte se uz pomoć besplatnih tečajeva

Osim odlaska na predavanje, sada možete naučiti nešto novo o nečemu što vas je oduvijek zanimalo, uz pomoć stranice na kojoj se nalaze besplatna predavanja s uglednih sveučilišta kao što su Stanford, Yale, Princeton i mnogi drugi. Izuzev desktop izdanja, postoji i aplikacija za Android i iOS

Čitajte knjigu

Zvuči sada već zastarjela opcija, ali nije i toliko bezazlena. Posjetite svoju lokalnu knjižnicu, pronađite nešto što vas zanima i uživajte u sjajnom štivu dok se autobusom probijate kroz gužvom nabijene ulice. 

Naučite kako složiti Rubikovu kocku

Ovakva vrsta kraćenja vremena zvuči neobično jer naravno da će vas svi gledati kao čudaka koji u autobusu ili tramvaju pokušava složiti Rubikovu kocku, ali zamislite da ju složite pred mnogim pučanstvom i impresionirate sve prisutne. To možete probati napraviti uz pomoć ovog članka koji vam u detalje objašnjava kako najlakše složiti Rubikovu kocku.

FOTO: Facebook
 

Počnite slušati novu vrstu glazbe

Možda ste se zasitili izvođača koje slušate i njihovih pjesama i vjerujete kako bi mogli osvježiti svoju glazbenu kolekciju. Postoji još mnogo glazbenih umjetnika za koje niste čuli ili im niste odlučili posvetiti vremena, ali sada biste napokon mogli. 

FOTO: FRANO JERKAN/STUDENTSKI.HR