LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za školarce

U tijeku je natječaj za izradu infografike o koronavirusu; jedna je od nagrada laptop

Natječaj „Koronavirus – zaštiti sebe i druge” otvoren je za studente srednjih i osnovnih škola do 9. studenog.

Natječaj „Koronavirus – zaštiti sebe i druge” otvoren je za studente srednjih i osnovnih škola do 9. studenog.

Kako bi se potaknulo učenike da steknu znanja i razviju svijest o zaštiti tijekom koronavirusa te kako bi ih se uključilo i potaknulo da na kreativan način prikažu svoje mišljenje i izraze stav o toj temi, HZJZ u suradnji s MZO-om, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje i Agencijom za odgoj i obrazovanje provodi nagradni natječaj za izradu infografike na temu Koronavirus – zaštiti sebe i druge.

Natječaj se provodi u dvije kategorije: za učenike osnovnih i srednjih škola, a rok je prijave 9. studenog 2020. godine. Radovi, odnosno infografike u formatu A4, A3, PDF ili JPG zajedno s ispunjenim prijavnim obrascem mogu se poslati na e-adresu: skolska.medicina@hzjz.hr  

Svakom radu/infografici osnovna/srednja škola treba dodijeliti kratak naziv (slogan), rad treba biti na hrvatskom jeziku i u skladu s temom natječaja mora sadržavati sljedeće poruke:
  1. Redovito i temeljito peri ruke vodom i sapunom.
  2. Prekrij usta i nos maramicom ili laktom prilikom kašljanja ili kihanja.
  3. Ne diraj prstima lice ako nisi oprao/la ruke.
  4. Ostani kod kuće ako imaš neke od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, poteškoće s disanjem.
Nagrada

Stručno povjerenstvo izabrat će najbolji rad/infografiku. Razredni odjeli/timovi osnovne i srednje škole koji su izradili najbolji rad/infografiku, za nagradu će dobiti priznanje o osvojenom prvom mjestu, a njihova osnovna i srednja škola prijenosno računalo te priznanje o osvojenom prvom mjestu.

Razredni odjeli /timovi osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvu nagradu bit će pozvani na svečanu dodjelu nagrade ili će im se nagrada dodijeliti online sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Troškove putovanja osigurat će organizator natječaja. Ostali razredni odjeli/timovi osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali u natječaju bit će nagrađeni priznanjem za sudjelovanje.

Više informacija možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY