LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dašak povijesti

U rudniku pronađene Levis traperice iz 19. stoljeća pa prodane za pravo bogatstvo

Povijesni odjevni predmet prodan je na aukciji, a dosegao je nevjerojatnu cijenu od 87 tisuća dolara.

Povijesni odjevni predmet prodan je na aukciji, a dosegao je nevjerojatnu cijenu od 87 tisuća dolara.

U jednom od brojnih rudnika na području SAD-a, pronađeno je pravo malo bogatstvo. Riječ je o paru Levis traperica koje su proizvedene krajem 19. stoljeća, točnije 1880-ih.

Iako su poprilično stare te su dugo vremena provele pod zemljom, traperice su pronađene u nevjerojatno očuvanom stanju. Ubrzo nakon što je ponovno ugledao svijetlo dana, ovaj odjevni predmet je prodan za čak 87 tisuća dolara. Kupljen je od strane Kylea Hautnera i Zipa Stevensona koji se aktivno bave sakupljanjem vintage traperica.

Nismo planirali zajedno kupiti traperice dok aukcija nije počela, što je pomalo suludo gledajući unatrag. Ove traperice su izuzetno rijetke, pogotovo u ovom fantastičnom stanju i veličini - rekao je kupac Stevenson za CNN.

Radim ovaj posao četvrt stoljeća i prosječne vintage traperice vrijede oko 100 dolara. Dakle, ovakva par se pronalazi jednom u životu. Nisam ih imao namjeru prodavati pa sam stavio ogromnu cijenu. Ali, s obzirom na rijetkost, nije iznenađenje da su kupljene - rekao je Brit Eaton, organizator aukcije.

FOTO: UNSPLASH