LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt tvrtke Neuralink

Tvrtka Elona Muska provodi projekt zbog kojeg bi ljudski govor mogao postati prošlost

U intervjuu za emisiju Joe Rogan Experiences Elon Musk je nešto rekao i o novom projektu koji bi u narednih 5-10 godina mogao iskorijeniti ljudski govor.

U intervjuu za emisiju Joe Rogan Experiences Elon Musk je nešto rekao i o novom projektu koji bi u narednih 5-10 godina mogao iskorijeniti ljudski govor.

Gostujući u američkoj emisiji Joea Rogana, Elon Musk rekao je nešto o novome projektu svoje tvrtke Neuralink. U njegovu je sklopu planirano ugrađivanje čipova u ljudske mozgove koje bi moglo početi već sljedeće godine, a čipovi bi mogli dovesti do toga da ne komuniciramo onako kako smo se naviknuli.

Ti će čipovi omogućiti ljudima liječenje poremećaja i oštećenja na mozgu u prvoj fazi svoga djelovanja. Nakon toga bi se moglo dogoditi, kaže Musk, da u narednih pet do deset godina izgubimo komunikaciju kakvu danas poznajemo. Iako nije išao u prevelike detalje oko ovoga projekta, pogotovo ne navoda koji se tiču gubitka nužnosti ljudskoga govora, ističe kako nam se mogućnost govora neće oduzeti. I dalje ćemo moći razgovarati ako želimo, međutim, to nam neće biti nužno.

Ako želimo naučiti neki strani jezik, dovoljno će biti da skinemo program koji će nam to omogućiti. Ovo će komunikaciju učiniti bržom i preciznijom. Iako nevjerojatna i uzbudljiva, saznanja o ovakvim napretcima u znanosti zastrašuju. Koliko daleko znanost može ići i koliko nam toga zapravo namjerava oduzeti, a koliko dati? Svoje mišljenje slobodno izrazite u komentaru!
FOTO: WIKIPEDIA