LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZA MEKOĆU I PAHULJASTOST

Treba li oprati nove ručnike prije korištenja? Neke stvari biste uvijek trebali imati na umu

Sve moguće nečistoće, poput prašine ili drugih čestica, pa čak i bakterija koje mogu predstavljati rizik po vaše zdravlje, mogu se zadržati na njima.

Sve moguće nečistoće, poput prašine ili drugih čestica, pa čak i bakterija koje mogu predstavljati rizik po vaše zdravlje, mogu se zadržati na njima.

Uživati u čistom i svježem ručniku nakon osvježavajućeg tuširanja pravi je mali luksuz. Njegova mekoća i pahuljastost pružaju neodoljivu želju da se zamotate u njega. No, morate biti oprezni jer, nažalost, novi ručnici mogu biti nešto manje čisti nego što očekujete.

Na prvi pogled, gomila ručnika u trgovini izgleda besprijekorno čista. No, zamislite samo koliko ljudi je prije vas dotaklo te ručnike. Od zaposlenika koji su ih postavljali, do drugih kupaca koji su možda iskazali interes, pa čak i djece s ljepljivim prstićima. Možete samo pretpostaviti koliko dodira su pretrpjeli. Ako su ti ručnici bili izloženi izvani, tko zna kakve klice su se moguće nastanile na njima, donosi portal Lifesavvy.

Čak i ako svoje nove ručnike naručujete putem interneta, najbolje je oprati ih prije korištenja. Sve moguće nečistoće, poput prašine ili drugih čestica, pa čak i bakterija koje mogu predstavljati rizik po vaše zdravlje, mogu se zadržati na njima. Imajte na umu da su ti ručnici bili izloženi rukama ljudi, bilo da su radnici u tvornici ili u centru za pakiranje i distribuciju. Svakako ne želite njihove mikrobe na svom tijelu.

Bilo da se radi o ručniku za tuširanje, ručniku za ruke ili kuhinjskom ručniku, uložite nekoliko trenutaka više i stavite ih u perilicu prije nego ih prvi put upotrijebite. Na taj način osigurat ćete da su čisti i sigurni, a kao dodatnu pogodnost, dočekat će vas topao i mekan ručnik, svježe izvađen iz sušilice.
FOTO: UNSPLASH