LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mi preporučujemo!

Top 5 serija za ovo ljeto

U moru serija ne možeš se odlučiti koju bi krenuo gledati? Skratit ćemo vam muke!

U moru serija ne možeš se odlučiti koju bi krenuo gledati? Skratit ćemo vam muke!

Ljeto je odavno došlo, a s njime ljenčarenje i uživanje u suncu. Za neke je ono vrlo radno jer svaka kuna dobro dođe. Ono što svi žele jest iskoristiti ljeto maksimalno i ispuniti ga, pa je ono idealno za gledanje serija. Ali u moru serija ne možeš se odlučiti koju bi krenuo gledati? Odlučili smo vam skratiti muke. Ovih pet vrhunskih serija stvoreno je za ovo ljeto.

THE TERROR (2018)

Povijesno-dramska serija bazirana na istinitim događajima, smještena u davnu 1848. godinu, prati radnju dvaju pravih ratnih brodova Erebusa i Terrora koji su krenuli u ekspediciju Kraljevske mornarice s ciljem pronalaska opasnog Sjeverozapadnog prolaza. Ubrzo bivaju zatočeni u ledu blizu Arktika (područje oko Sjevernog pola) te se suočavaju s glađu, pobunom posade, kanibalizmom i naposljetku monstruoznim polarnim medvjedom. Situacija kulminira kada posada otme inuitsku djevojku, pripadnicu animističke religije te vjeruju kako je stvorenje povezano s njom. U 10 epizoda, koliko prva sezona ima, posada dvaju brodova morat će izabrati prioritete: život ili ustrajnost u ekspediciji. Ova nas serija vraća u malo hladnija vremena, točnije zimu, i zaista je užitak gledati je u ljetnim noćima. Zvuci glasanja strašnog stvorenja koje napada posadu samo podiže mističnost i napetost te neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Serija se jednim dijelom snimala i u Hrvatskoj te je druga sezona već najavljena.

CASTLE ROCK (2018)

Bazirana na novelama Stephena Kinga, J. J. Abrams (Star Wars, Super 8)  donosi psihološku seriju koju smješta u Castle Rock. Pratimo put odvjetnika Henryja Deavera koji je još s 11 godina pobjegao od kuće te bio optužen za ubojstvo svoga oca. Sada se ponovno vraća u ovaj fiktivni gradić zbog čudnog poziva iz zatvora Shawshanka jer se navodno pojavio mladić kojeg je godinama zatočenog držao upravitelj zatvora te se predstavlja kao Henry Deaver. Odvjetnik uskoro počinje tragati za istinom o događaju iz 1991. godine koji mu je promijenio cijeli život. Ono što će vam zapasti za oko jest vrlo talentirani Bill Skarsgård kojeg smo najbolje upoznali u hororu IT.

 
SHARP OBJECTS (2018)

Amy Adams uskače u ulogu reporterke Camille Preaker koja se suočava s vrlo teškim zadatkom. Naime, mora se vratiti u svoj rodni kraj kako bi pokrila ubojstvo dviju mladih djevojaka. Dolaskom u gradić ubrzo se suočava s demonima iz prošlosti te počinje shvaćati kako je povezana sa žrtvama ubojstva. Kako bi napisala svoju priču, prvo se mora obračunati sa svojom prošlošću.

DARK (2017)

Prva njemačka Netflixova serija koja se krenula emitirati u prosincu prošle godine vrlo je brzo osvojila gledatelje širom Europe. Serija započinje nestankom malog djeteta za kojim se već dugo traga, ali uskoro počinju misteriozno nestajati i druga djeca. Kako i zašto pokušavaju odgonetnuti dva policijska inspektora. Ono što povezuje te nestanke jest obitelj. Kako serija teče, polako se otkrivaju mračne tajne iz prošlosti, ali i neobična obiteljska povezanost. Ispreplitanje prošlosti, budućnosti i sadašnjost glavni je fokus ove serije i upravo je to što gledatelje najviše intrigira. S odličnom glumačkom ekipom i scenarijem serija malo podsjeća na Stranger Things, ali na vama je da donesete konačni sud.

 

AMERICAN CRIME STORY: The Assassination of Gianni Versace (2017)

Nakon iznimno uspješne prve sezone u kojoj je briljirala Sarah Paulson osvojivši po prvi put sve nagrade za TV-seriju te tako ušla u američku povijest, serija nastavlja s vrlo misterioznim i napetim pričama. Ovog puta riječ je o legendarnom G. Versaceu za koga ste svi čuli, ali možda niste upoznati s cijelom pričom o ovoj legendarnoj modnoj ikoni. U ovih 9 epizoda upoznat ćete obitelj Versace i što je dovelo do tragičnog kraja modnog dizajnera. Tko je njegov ubojica i koji mu je bio motiv, saznat ćete u ovoj isprepletenoj priči. S iznimno odličnom glumačkom postavom, bogatom scenografijom i, naravno, pričom u pozadini jednostavno ćete se zaljubiti. 

 
FOTO: PIXABAY