LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putovanja ljeti

Top 5 destinacija za bijeg od ljetnih vrućina

Ljeto je stiglo u grad. Većina će uživati na moru, no nisu svi obožavatelji ljetnih vrućina. Donosimo pet destinacija s prosječnom temperaturom nižom od 22 stupnja u srpnju.

Ljeto je stiglo u grad. Većina će uživati na moru, no nisu svi obožavatelji ljetnih vrućina. Donosimo pet destinacija s prosječnom temperaturom nižom od 22 stupnja u srpnju.

Ljetne temperature neki dočekuju s veseljem, dok drugi panično traže mjesta u hladu i bijeg s užarenog pijeska ili asfalta. Iako ove godine još nismo doživjeli dugi toplinski val bez osvježenja, u nastavku donosimo prijedloge hladnijih lokacija koje mogu pomoći pri odabiru savršene destinacije za odmor.
  1. Andora

Andora; Foto: Pixabay

Prosječna temperatura u srpnju: 18 stupnjeva.

Mala zemlja nalazi se u Pirenejima i idealna je za bijeg od vrućine. Ova država smještena između Španjolske i Francuske proslavljena je kao mjesto za skijanje, no ljetni mjeseci odlični su za planinarenje, vožnje biciklima, uživanje u prirodi, kampiranje i opuštanje uz manje gužvi.

  1. Latvija

Latvija; Foto: Pixabay

Prosječna temperatura u srpnju: 17 stupnjeva.

Zemlja odlična za provesti vrijeme na plaži uz nešto niže temperature. Usto, vrijedi posjetiti Rigu s mnogim gotičkim katedralama, otići na bungee jumping u Nacionalni park Gauja te obići važnu atrakciju Latvije – srednjovjekovne dvorce.

  1. Montreal, Kanada

Montreal: Foto: Pixabay

Prosječna temperatura u srpnju: 21 stupanj.

Jedan od gradova Sjeverne Amerike koji arhitekturom podsjeća na Francusku. Grad je odličan za ljetne zabave na otvorenom, festivale, što dokazuje i poznati festival jazza koji se održava ljeti. Savršen je spoj za ljubitelje umjetnosti, zabave i fine hrane.

  1. Jezero Bled, Slovenija

Jezero Bled; Foto: Pixabay

Prosječna temperatura u srpnju: 18 stupnjeva.

Bliža i financijski prihvatljiva destinacija je Bled. Ljeto je lakše podnošljivo uz jezero okruženo alpskim šumama. Osim uživanja u prekrasnoj prirodi i vožnje biciklom, ljeti je jezero dovoljno zagrijano za ugodno kupanje. Ipak, za potpuni doživljaj valja posjetiti i otok na kojem se nalazi crkva svete Marije.

  1. Madeira, Portugal

Madeira; Foto: Madeira

Prosječna temperatura u srpnju: 22 stupnja.

Otok je raj za zaljubljenike u cvijeće. Diljem otočke površine prostiru se staze za šetače i planinare, idealna mjesta za bijeg od visokih temperatura i gradske vreve. Među vulkanskim stijenama nalaze se prirodni bazeni – spektakularnim prizorima nema kraja.

FOTO: PIXABAY