LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Igre gladi”

Top 10 zanimljivosti o serijalu filmova koji je proslavio oskarovku Jennifer Lawrence

Ako ste ljubitelj knjiga i filmova, sigurno jako dobro znate radnju, a sada vam donosimo deset zanimljivih detalja sa snimanja.

Ako ste ljubitelj knjiga i filmova, sigurno jako dobro znate radnju, a sada vam donosimo deset zanimljivih detalja sa snimanja.

S obzirom na uspješno osvajanje blagajni prethodnih nastavaka diljem svijeta, ne čudi da je upravo Šojka rugalica, kao posljednja knjiga iz fantastičnog serijala Igre gladi, napravljena u dva filmska nastavka. Zato ovog vikenda uzmite kokice, zavalite se u naslonjač i upalite Fox Movies jer vas čeka zabavan filmski vikend uz Jennifer Lawrence, Liama Hemswortha, Josha Hutchersona te ostalu glumačku ekipu.

Ako ste ljubitelj knjiga i filmova, sigurno jako dobro znate radnju, no znate li i detalje sa snimanja? Mi vam donosimo 10 najzabavnijih!

  • Na snimanju filma producenti su postavili staklenku za psovke u koju je najviše novca ubacila Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen).
  • U scenama u kojima Haymitch (Woody Harrelson) jede, na tanjuru su desert ili povrće jer je glumac izvan filmskog platna vegan.
  • Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) i Jennifer Lawrence u prvim su nastavcima bojali kosu u smeđu jer su prirodno plavokosi, dok je kod Josha Hutchersona (Peeta Melark) situacija bila obrnuta. Lawrence je u trećem nastavku nosila 30.000 dolara vrijednu periku.
  • Elizabeth Banks (Effie Trinket) svaki je dan provodila barem 45 minuta na manikuri.
  • Za glavnu ulogu Katniss među ostalima su razmatrane i glumice Emma Roberts, Chloë Grace Moretz, Hailee Steinfeld, Saoirse Ronan, Brie Larson i Shailene Woodley.
  • Jennifer Lawrence, kako tvrdi njezin filmski kolega Liam, namjerno je jela hranu s češnjakom ili tunu prije zajedničkih scena ljubljenja.
  • U sceni The Hanging Tree, Jennifer je sama otpjevala pjesmu, koja je postala broj jedan na iTunes Sales Chartu. Lawrence je priznala da ne voli pjevati, a snimanje scene The Hanging Tree definitivno joj nije bilo omiljeno.
  • U pauzi od snimanja, Natalie Dormer (Cressida) morala je nositi kapu da bi prikrila svoju djelomično obrijanu glavu te kako ne bi otkrila previše o liku.
  • Šojka rugalica: drugi dio jedini je film u franšizi koji nije dobio nominaciju za Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu.
  • Crveno odijelo koje Katniss Everdeen nosi na posteru posljednjeg filma nikada se ne pojavljuje u filmu.

Posljednja dva nastavka svjetski poznatog serijala pogledajte u subotu i nedjelju 8. i 9. siječnja u 21:55 na Fox Movies kanalu.

FOTO: PIXABAY