LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Istraživanje Oxford Royala

Tko je najinteligentniji član kraljevske obitelji?

Je li završeni fakultet pokazatelj najviše inteligencije? Mislite li da je novookrunjeni kralj Charles III najinteligentniji na britanskom dvoru? 

Je li završeni fakultet pokazatelj najviše inteligencije? Mislite li da je novookrunjeni kralj Charles III najinteligentniji na britanskom dvoru? 

Uslijed promjena na britanskom kraljevskom dvoru, nakon dugih 70 godina vladavine kraljice Elizabete II, svjetla reflektora i svi mediji svakog su dana usmjereni na sve članove kraljevske obitelji. Tako se seciraju njihovi potezi, reakcije na smrt voljene kraljice, bračni odnosi „odbjeglih” članova obitelji, Meghan i Harryja, ponašanje princa Williama i novog kralja Charlesa III.

Zanimljivo nam je zato istraživanje koje je još prošle godine objavio Oxford Royale u kojemu je ova obrazovna tvrtka gledala akademsku pozadinu svakog člana kraljevske obitelji te koristeći mjerljive čimbenike, poput uspjeha u školi i fakulteta koji su pohađali, napravila rang ljestvicu najinteligentnijih članova obitelji.


Je li kralj Charles III najinteligentniji član kraljevske obitelji?


Zasigurno, da nabrajamo obrazovne institucije koje su pohađali članovi kraljevske obitelji, popis bi obuhvaćao sve najveće britanske, ali i svjetske fakultete. No, je li upravo završeni fakultet pokazatelj najviše inteligencije? Mislite li da je novookrunjeni kralj Charles III najinteligentniji na britanskom dvoru? 

Zapravo, ne! Začudili biste se vjerojatno, ali koristeći QS World University Rankings koji ocjenjuje fakultete na temelju njihovog akademskog ugleda i omjera fakulteta i studenata, na sami tron najinteligentnijih osoba kraljevske obitelji zasjela je Meghan Markle. Iako su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, Meghan i Harry, najviše bili u centru pažnje svjetske javnosti zbog ostavke i sukoba s obitelji, očito se Meghanina želja da se bavi podizanjem svijesti o ozbiljnim svjetskim problemima, pozitivno odrazila i na njezinu inteligenciju i obrazovni pedigre. Iako nam se Meghan, u odnosu na druge članove kraljevske obitelji, često čini kao neki hollywoodski dodatak britanskog dvora zbog karijere s TV ekrana, široj javnosti nepoznata je činjenica da ima diplomu s prestižnog Sveučilišta Nortwestern koje je na 30. mjestu od ukupno 1.300 institucija na svjetskoj rang listi QS.

Tako je Meghan završila na prvom mjestu, ispred Kate Middleton i princa Williama na drugom, odnosno trećem mjestu, dok kralj Charles III nije „upao” među one najinteligentnije, prema ovom istraživanju. Zanimlijvo je da je princ Harry odsutan s popisa Oxford Royalea pošto nikad nije diplomirao na sveučilištu, ali pošto je pohađao neke od uglednih nezavisnih škola (uključujući poznati Eton College), ne sumnjamo da je i on jako dobro obrazovan.

Top 10 najinteligentnijih članova kraljevske obitelji pogledajte u nastavku: 

1. Meghan Markle, Northwestern University

2. Kate Middleton, Sveučilište St Andrews

3. Princ William, Sveučilište St Andrews

4. Princeza Eugenie, Sveučilište Newcastle

5. Peter Phillips, Sveučilište Exeter

6. Zara Tindall, Sveučilište Exeter

7. Princeza Anne, Sveučilište u Aberdeenu

8. Lady Kitty Spencer, Sveučilište u Cape Townu, Europska poslovna škola

9. Camilla Parker Bowles, SOAS University of London

10. Princeza Beatrice, Goldsmiths, University of London
FOTO: UNSPLASH