LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neobična humanitarna akcija

Studenti prikupljaju Trumpove tweetove, prodaju ih i doniraju novac u dobrotvorne svrhe

Na stranici Drumpfs, pokrenutoj prije mjesec dana, objavljena je većina Trumpovih tweetova koji se sada prodaju u dobrotvorne svrhe.

Na stranici Drumpfs, pokrenutoj prije mjesec dana, objavljena je većina Trumpovih tweetova koji se sada prodaju u dobrotvorne svrhe.

Nekolicina studenata u travnju 2021. napravila je stranicu Drumpfs na kojoj se objavljuju tweetovi Donalda Trumpa koji se zatim prodaju. Novac se donira udrugama koje bivšem američkom predsjedniku i nisu tako omiljene.

Da bi kupili određeni tweet, zainteresirani kupci na stranici trebaju otići na opciju Tweets te ondje birati između filtera For Sale i Infamous, a osim toga mogu pretraživati i prema filterima Deleted i Flagged. Na tweetove je moguće otići i direktno s naslove stranicom pristikom na gumb Buy Now. Objave se prodaju u obliku NFT-ova, nezamjenjivih tokena, odnosno digitalne imovine.

Stranicu su izradili Theodore Horn, Jackie Ni i Jason Yu i zapravo je dio tvrtke Strategic Meme Group te je već prikupila oko 6000 dolara za različite dobrotvorne organizacije, piše NowThis.
– Voljeli ga ili mrzili, njegovi su tweetovi općepoznati. Neki su tweetovi toliko smiješni da ne mogu vjerovati da smo ga izabrali za predsjednika. – rekao je Hord za NowThis.
Horn je za NowThis rekao i da imaju oko 99% tweetova, odnosno da imaju većinu onih političkih:
– Na neki način želimo podsjetiti ljude da su Trumpovi tweetovi – veliki dio njih, stvarno loši. I mislili smo, zašto ne bismo pokušali zaraditi novac na njih i donirali ga organizacijama kako bi ljudi koji su bili uvrijeđeni tim tweetovima zapravo imali nekakve koristi od njih.
FOTO: DRUMPFS/SCREENSHOT