Recept za kremastu tjesteninu od rajčice
Što kuhati kad su menze zatvorene?
Donosimo recept za jeftin i brz obrok, uz samo jedan lonac za pranje, idealan za studentski ručak.
Donosimo recept za jeftin i brz obrok, uz samo jedan lonac za pranje, idealan za studentski ručak.
Studentska menza predstavlja jedno od onih mjesta koje studentima olakšava život u drugom gradu, bilo to financijski ili zato što nemaju vremena kuhati. Topao obrok nakon nekoliko sati predavanja ili studentskog posla studentima puno znači. Uz to, ne moraju prati lonce i tanjure, a obroci su cjenovno i više nego prihvatljivi.
No, studenti koji ostaju na ljetnom smještaju nemaju mogućnost odlaska u menzu jer su one veći dio ljeta – zatvorene. Preostaje im jedino kuhanje jer svakodnevno naručivanje hrane ne ulazi u studentski budžet. Međutim, pronašli smo recept koji je brzo gotov, sastojci nisu preskupi i priprema se u jednom loncu.
@whatinthechef Lazy Meals for Students: One Pot Creamy Tomato Pasta Ingredients: - 2 tbsp Oil - 1 Shallot - 3 Garlic Cloves - 1-2 Chicken Breasts (depends on how much you want) - Large pinch of Salt - Sprinkle of Pepper - Sprinkle of Mixer Herbs - 1 tsp Garlic Powder - 1 tsp Onion Powder - Sprinkle of Paprika - 1 Tin Finely Chopped Tomatoes (I used Polpa brand) - 700ml Veg Stock - 150 ml Double Cream - 400g Penne Pasta - Grated Hard Cheese (or Parmesan) - Handful Fresh Parsley Method: 1. Dice the onion and chop the garlic. Heat the oil in a pan and add it to the pan. Cook and stir for a few minutes till softened. 2. Slice the chicken breast in strips then add it to the pan. Add in the spices, stir and cook for a few minutes. 3. Add in the tin of tomatoes, veg stock, and cream and bring to a boil then drop the heat to medium. Add in the pasta and stir in. Cook for 10-15 minutes, and stir occasionally to prevent sticking. 4. Once done, turn off the heat, grate in some Parmesan, and then add in the chopped parsley. Taste, and add salt as required. Plate up and enjoy. #pastarecipe #pasta #onepotmeals #onepotpasta #easymeals #easyrecipe ♬ original sound - Whatinthechef
Potrebni sastojci:
2 žlice ulja
1 luk
3 režnja češnjaka
1 do 2 pileća prsa (ovisi koliko želite)
Limenka sitno nasjeckane rajčice
700 ml temeljca od povrća
150 ml vrhnja
400 g tjestenine
Šaka parmezana
Priprema:
1. Luk narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte. U međuvremenu zagrijte ulje u tavi i dodajte luk i češnjak, a zatim kuhajte i miješajte nekoliko minuta dok ne omekša.
2. Pileća prsa narežite na trakice pa ih dodajte u tavu. Dodajte malo mljevene crvene paprike, prstohvat soli, malo papra te začinsko bilje. Promiješajte i kuhajte nekoliko minuta.
3. U lonac dodajte rajčice, povrtni temeljac i vrhnje te zakuhajte, a zatim smanjite vatru na srednje.
4. Dodajte tjesteninu u lonac i promiješajte, a zatim kuhajte 10–15 minuta i povremeno miješajte da se ne zalijepi.
5. Za kraj dodajte parmezan ili tvrdo ribani sir po želji.
Preostaje vam samo uživati u toplom, ukusnom obroku uz znanje da morate oprati samo jedan lonac i svoj tanjur, a možda vam nešto tjestenine ostane i za večeru.
OZNAKE:
IZVOR:
TIK TOK WHATINTHECHEF
FOTO:
SCREENSHOT VIA CANVA