LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povijesna serija

Stigla serija „Pozlaćeno doba” koju smo dugo očekivali

Nova epizoda dolazit će u HBO GO ponudu svakog utorka, a serija će se također prikazivati na HBO kanalu utorkom u 20.00h.

Nova epizoda dolazit će u HBO GO ponudu svakog utorka, a serija će se također prikazivati na HBO kanalu utorkom u 20.00h.

Prva epizoda nove HBO serije Pozlaćeno doba (The Gilded Age), od autora serije Downton Abbey Juliana Fellowesa, dostupna je na HBO GO-u. Nova epizoda dolazit će u HBO GO ponudu svakog utorka, a serija će se također prikazivati na HBO kanalu utorkom u 20.00h.
 
Američko pozlaćeno doba bilo je razdoblje golemih ekonomskih promjena, ogromnih stečenih i izgubljenih bogatstava te porasta nejednakosti između starih i novih bogataša. U tom kontekstu, priča počinje 1882. godine predstavljajući mladu Marian Brook koja se nakon smrti oca seli iz ruralne Pennsylvanije u New York kako bi živjela sa svojim bogatim, staromodnim tetkama Agnes van Rhijn i Adom Brook. U pratnji Peggy Scott, ambiciozne spisateljice koja traži novi početak, Marian se nehotice upleće u društveni rat između jedne od svojih teta, izdanaka garniture starih bogataša te njezinih nevjerojatno bogatih susjeda, nemilosrdnog željezničkog tajkuna Georgea i njegove supruge Berthe Russell. Hoće li Marian u ovom uzbudljivom svijetu na rubu modernog doba slijediti ustaljena pravila društva ili će utabati vlastiti put?
 
U seriji glume Carrie Coon, Morgan Spector, Denée Benton, Louisa Jacobson, Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones, Harry Richardson, Thomas Cocquerel, Jack Gilpin, Cynthia Nixon i Christine Baranski. U glumačkoj postavi su i Ben Ahlers, Michael Cerveris,  Kelley Curran, Claybourne Elder, Linda Emond, Katie Finneran, Amy Forsyth, Michel Gill, Ward Horton, Bill Irwin, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Nathan Lane, Audra McDonald, Debra Monk, Donna Murphy, Kristine Nielsen, Kelli O’Hara, Patrick Page, Taylor Richardson, Douglas Sills, John Douglas Thompson, Jeanne Tripplehorn i Erin Wilhelmi.

Autor, scenarist i izvršni producent serije je Julian Fellowes. Režiseri i izvršni producenti su Michael Engler i Salli Richardson-Whitfield, a uz njih izvršnu produkciju potpisuju i Gareth Neam i David Crockett. Scenaristica i izvršna koproducentica je Sonja Warfield.
FOTO: PRESS