LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bogat program

Splitski PMF održava jubilarnu 10. Večer matematike

Za sve posjetitelje pripremljeno je ukupno osam zanimljivih aktivnosti, od matematičkih mozgalica pa sve do matoboja.

Za sve posjetitelje pripremljeno je ukupno osam zanimljivih aktivnosti, od matematičkih mozgalica pa sve do matoboja.

Splitski PMF desetu godinu za redom organizira Večer matematike, koja će se održati u četvrtak, 1. prosinca, od 17 do 20 sati na Odjelu za matematiku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu (Ruđera Boškovića 33). Događaj je namijenjen prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i svima onima koji se žele okušati u rješavanju matematičkih problema i mozgalica.

Za sve posjetitelje pripremljeno je ukupno osam zanimljivih aktivnosti, a u nastavku predstavljamo sve ono što učenike očekuje na jubilarnoj 10. Večeri matematike.

Matematičke igre i mozgalice - kao što samo ime kaže je aktivnost u kojoj će se sudionici svih uzrasta moći zabaviti rješavanjem matematičkih mozgalica i problema, ali i zaigrati pokoju interesantnu logičko-matematičku igru.
 
Okitite božićno drvce je aktivnost za učenike osnovnih škola. Na cijelom katu Odjela za matematiku bit će sakriven određeni broj zadataka i problema koje će sudionici prvo pronaći, a potom i riješiti kako bi popunili mjesta u svojoj Putovnici. Zadaci su u dvije razine, zadaci za učenike razredne nastave (1-4 razred) i zadaci za učenike predmetne nastave (5-8 razred).
 
Matematika po hodnicima je aktivnost za sve uzraste i cilj joj je potaknuti promišljanje i matematičku komunikaciju. Zadaci će biti napisani kredom po podu hodnika na Odjelu za matematiku, a cilj je izbaciti uljeza među napisanim brojevima, slikama, elementima i sl.
 
English Counts je aktivnost za učenike petih i šestih razreda osnovne škole u kojoj će učenici u skupinama obilaziti četiri interesantna centra u kojima su povezani matematika i engleski jezik. 

CSI: PMF (odjel neriješenih slučajeva) je aktivnost za učenike sedmih i osmih razreda osnovne škole u kojoj će se učenici, kao što i samo ime aktivnosti sugerira, baviti istraživanjem zanimljivih matematičkih slučajeva.
 
Matoboj je matematička edukativna igra za osnovnu i srednju školu koja je kreirana od strane Odjela za matematiku. Kako je igra nova i nepoznata, a ima dosta specifična pravila, samo igranje je podijeljeno u tri termina koji započinju na puni sat. Na početku će sudionici imati kratko predstavljanje igre i pravila, a potom kreće igra. 

Nemoguća misija je aktivnost za učenike srednjih škola i provest će se u četiri termina. U svakom od tih termina pripremljeni su zadaci s gradivom određenog razreda. Cilj aktivnosti je rješavanjem zadataka otkriti tajnu šifru i spasiti PMF od eksplozije bombe. 

Za pojedine aktivnosti potrebno je obaviti prijavu, a više o tome pročitajte ovdje.

FOTO: PIXABAY