LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmska umjetnost

Sedam zanimljivih činjenica o „Kralju lavova”

Jedan od najpoznatijih crtića u povijesti promijenio je svijet animacije, a ove je godine doživio novo izdanje. Saznajte nekoliko iznenađujućih činjenica o Kralju lavova.

Jedan od najpoznatijih crtića u povijesti promijenio je svijet animacije, a ove je godine doživio novo izdanje. Saznajte nekoliko iznenađujućih činjenica o Kralju lavova.

Kralj lavova po prvi je puta ugledao svjetlo dana 1994. godine, a originalan je film ove godine doživio novo izdanje. Mnogo nevjerojatnih činjenica obilježilo je ovaj legendarni film koji već generacijama oduševljava djecu i odrasle. Donosimo nekoliko manje poznatih informacija o jednom od najpoznatijih crtića u povijesti.

Originalna priča

Disney je poznat po obradama poznatih priča. Kralj lavova može se smatrati prvim Disneyjevim filmom koji nije adaptacija prethodno napisanih priča i bajki.

Tematika

Scenaristica Irene Mecchi ističe kako joj je ideja filma predstavljena kao Hamlet u Africi s ubačenim Bambijem. Dakle, originalnost priče može biti osporena.

Veze među likovima

U prvoj verziji Scar nije obiteljski povezan sa Simbom, već je vođa pavijana. Također, Timon i Pumba su Simbini prijatelji od samog početka filma.

Zarada

Kralj lavova je animirani crtani film s najvećom zaradom u povijesti s ukupno 986 milijuna dolara prihoda te osmi od svih animiranih filmova.

Scena stampeda

Scena u kojoj Mufasa spašava Simbu od brzog stampeda ukupno traje 2 minute i 30 sekundi, a nastala je nakon dvije godine rada. Naime, bilo je potrebno napisati novi kompjuterski program kako bi je uspješno izveli.

Hijene su pogrešno portretirane

Istraživač hijena požalio se kako su hijene pogrešno okarakterizirane i deformirane u filmu te iz tog razloga tužio Disney.

Životinje u studiju

Disney je odlučio u svoj studio dovesti žive životinje s afričkog područja kako bi bili sigurni da će u filmu vjerno prikazati njihove pokrete i geste. Stručnjak za divlje životinje detaljno je pomogao pri opisivanju značenja pojedinih ponašanja.

FOTO: PIXABAY