LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Što bi bilo kad bi bilo

Sedam filmskih i književnih likova o kojima bismo voljeli znati više

U članku vam donosimo sedam filmskih i književnih likova o čijoj bismo pozadini, ali i sudbini nakon završetka neke knjige ili filma voljeli znati puuuno više.

U članku vam donosimo sedam filmskih i književnih likova o čijoj bismo pozadini, ali i sudbini nakon završetka neke knjige ili filma voljeli znati puuuno više.

Kada pročitamo neku knjigu ili pogledamo neki film ili seriju, često nam se dogodi da nam za oko zapne baš neki lik o kojem malo toga znamo. Često se dogodi da nam upravo glavni lik nije najdraži, već određeni sporedni likovi s čijom pozadinom nismo toliko upoznati, a upravo oni mogu utjecati na razvoj glavnog lika, kao i na sam tok priče. U članku vam donosimo sedam likova, filmskih i književnih, o kojima bismo voljeli znati nešto više.

Éowyn (Gospodar prstenova, J. R. R. Tolkien)

Znamo ju kao nećakinju kralja Theodena iz Rohana, kao Éomerovu sestru zaljubljenu u Aragorna, znamo ju i kao ženu vatrena srca, ženu s mačem u ruci koja je hrabro stala pred najmoćnijim Nazgulom, Kraljem Vješcem od Angmara koja ga je zauvijek uništila i tako razbila drevno proročanstvo koje govori kako ga nijedan muškarac ne može ubiti (No man can kill me). Nakon bitke na Pellenorskim poljima upoznala je Faramira s kojim se smjestila u Ithilienu nakon rata za Prsten. Upravo zbog svoje snažne volje koja se očitovala u tome da bi čak odbacila svoj život kako bi spasila svoje voljene, svoj narod i svoj zemlju bismo voljeli vidjeti djelić njezina života koji ju oblikovao u ženu kakvu smo ju upoznali preko knjiga i filmova. Također, nemojmo zaboraviti kako je baš ona vidjela snagu u malima, i u tuđim očima nebitnima za budućnost i sudbinu Međuzemlja.


Eowyn; FOTO: Pinterest

Jaqen H'ghar (Pjesma leda i vatre, G. R. R. Martin)

Jaqena H'ghara smo upoznali u Srazu kraljeva, drugoj knjizi serijala Pjesme leda i vatre, odnosno u drugoj sezoni serije Igre prijestolja. Zavodljivoga glasa (a i stasa), misterioznog izgleda čije lice krasi crveno-bijela kosa, ovaj je lik uvelike utjecao na razvoj lika Aryje Stark. U djelima se predstavio kao kriminalac od Lorathija koji je bio zatvoren u tamnicama King's Landinga. No u stvarnosti, za njega se pretpostavlja kako je jedan od identiteta Boga bez Lica iz Braavosa, član reda ubojica koji imaju mogućnost promijeniti svoj izgled kada to požele. No, tko je uopće Jaqen? Kako je Jaqen uopće došao u taj red, kako je iz Braavosa došao u Westeros? Jesu li i njegove lekcije tekle isto kao i Aryjine? Vjerujemo da bi svima bila drago pročitati ili pogledati i njegovu priču.


Jaqen H'ghar; FOTO: Facebook

Cersei Lannister (Pjesma leda i vatre, G. R. R. Martin)

Kraljica, lavica, vješta igračica, spletkarošica. Žena čiji je život također sapleten od proročanstva kojeg je dobila još u djetinjstvu. Ova hladnokrvna lavica uvijek je držala sve konce u rukama. Promišljena i lukava, snažna srca i ponajprije ničija lutkica za igru su osobine zbog kojih bismo voljeli više znati o ovoj ženi. Ukoliko bi se pružila prilika za detljaniji uvid u pozadinsku priču jednog od bezbroj likova iz svijeta Pjesme leda i vatre, mislimo da bi to bila upravo Cersei. Što je točno oblikovalo Cersei u nemilosrdnu ženu kakvu ju svi znamo? Kakva je bila prije proročanstva, a kakva nakon? Vjerojatno nikad nećemo ni saznati.


Cersei Lannister; FOTO: Facebook

Behemoth (Majstor i margarita, M. Bulgakov)

Veliki crni sarkastični mačak koji pije votku, puši, jede, hoda na dvije noge, priča. Osim priče o njegovom postanku i razvoju, što bismo više mogli poželjeti od jednog takvog druga?


Behemoth; FOTO: Facebook

Fred i George Weasley (Harry Potter, J. K. Rowling)

Ova dva identična i vragolasta blizanca čarobnjaka, šaljivci koji su otvorili vlastiti dućan pod imenom Weasleys' Wizard Wheezes, članove Dumbledorove vojske i Reda feniksa. No, koliko toga zapravo znamo o njihovim životima nakon Hogwartsa i otvorenja dućana, osobito nakon Fredove smrti? Jako malo i zbog toga želimo znati još.


Fred i George Weasley; FOTO: Pinterest

Galadriel (Silmarillion/Hobit/Gospodar prstenova, J. R. R. Tolkien)

Iako se na prvi pogled čini kao da znamo sve o njoj – vilenjakinja, u jedno vrijeme čak i ratnica, žena Celeborna i vladarica Lothloriena, čuvarica jednog od prstena, starija čak i od Mjeseca. Iako je jedan od najdugovječnijih likova iz Tolkienova svijeta Međuzemlja, rođena kao četvrto dijete noldorskog princa Finarfina, vilenjakinja koja je inspirirala Fëanora da zatomi svijetla drveća u draguljima zvanima Silmarilima. Iako ju danas teško možemo zamisliti kao ratnicu, u teškom oklopu, s mačem i štitom, moramo priznati kako bi i to bila jedna sasvim zanimljiva tema za pogledati. Ili možda njen život nakon što je zauvijek napustila Međuzemlje?


Galadriel; FOTO: Facebook

Imperator Furiosa (Mad Max: Fury Road)

Nećemo se lagati – zaljubili smo se u ovaj lik kojeg je utjelovila briljantna Charlize Theron u adaptaciji Mad Maxa iz 2015. godine Izuzetno hrabra, odlučna i neustrašiva. Znamo da je bila rođena na plodnoj zemlji zvanoj Green Place kao kći Mary Jo Bassa te je bila jedna od Vuvalinija koje su je naučile čitati, no bila je oteta i otada je služila Immortan Joea kojeg je na kraju izdala tako što mu je otela pet žena, a u posljednjoj sceni filma smo ju vidjeli kako se vraća u Citadelu nakon što je ubila Immortan Joea. Izuzetno smo zahvalni redateljima što film nisu pretvorili u plačljivi ljubavni zaplet između nje i Maxa i zbog toga nas više zanima što se dogodilo s njom nakon svih tih događaja.


Imperator Furiosa; FOTO: Facebook

FOTO: PIXABAY