LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Trikovi za kućanstvo

Šećer i maslac ubrzavaju prokuhavanje hrane i pića

Neki proizvodi imaju isključivo jednu upotrebu, dok su neki višenamjenski. Uz višenamjenske proizvode uštedjet ćete na vremenu, ali i sačuvati novac.

Neki proizvodi imaju isključivo jednu upotrebu, dok su neki višenamjenski. Uz višenamjenske proizvode uštedjet ćete na vremenu, ali i sačuvati novac.

Budući da živimo stresno i užurbano, uvijek cijenimo savjete koji će nam olakšati život. Stoga vam otkrivamo koje namirnice možete koristiti na više načina i druge proizvode za koje sigurno niste znali da mogu biti višenamjenski.

1. Kardamom

Iako možda niste čuli za ovu biljku, ona vas može spasiti dosadne grlobolje. Ubacite ovaj začin kada ćete sljedeći puta piti toplo mlijeko i grlobolja će brže proći.

FOTO: Pixabay

2. Maslac

Ako želite da vam krumpiri brže prokuhaju, dodajte malo maslaca u lonac.

FOTO: Pixabay

3. Banana

Sljedeći put kada budete radili kolač, u tijesto umjesto jaja stavite bananu. Pola banane je zamjena za jedno jaje.

FOTO: Pixabay

4. Biljno ulje

Kako biste lakše uklonili ljepilo sa stakla, upotrijebite biljno ulje. Na mrlju stavite ulje i ostavite da djeluje 10 minuta te poslije uklonite toaletnim papirom. Prije nego što počnete ribati tvrdi sir, ribež premažite biljnim uljem. Tako vam sir neće zapeti, a ribež će se lakše oprati.

FOTO: Pixabay

5. Aceton

Osim što skida lak s noktiju, aceton skida i mrlje na odjeći i tragove tinte.

6. Šećer

Da bi vam mlijeko brže prokuhalo, jednostavno dodajte u njega žličicu šećera.

FOTO: Pixabay

7. Vinski ocat

Ako se želite riješiti neugodnih mirisa iz kuhinje, ulijte jednu žlicu običnog octa u tavu i zagrijavajte dok ne ispari.

8. Limun

Ako vam se limun počeo sušiti, lako ga možete spasiti kako bi ponovno dobio svježinu. Samo ga stavite u zdjelu vode na nekoliko sati i ponovno će dobiti svoju svježinu. Ako pak imate glavobolju, pomoći će vam limun. Uzmite krišku limuna i trljajte je po čelu, a miris će vam pomoći da se smirite.

FOTO: Pixabay

9. Pasta za zube

Na pametnim se telefonima ekran može brzo oštetiti ako nije prikladno zaštićen. Ako i vi imate ovaj problem, onda jednostavno stavite zubnu pastu na krpu i utrljajte je na ogrebotine, a višak odstranite suhom krpom.

 

FOTO: FLICKR