LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Besplatna radionica

Saznajte kako od plastičnih vrećica napraviti pernice, novčanike, fascikle

Tijekom dvodnevne radionice u Krku zainteresirani polaznici upoznat će se s materijalom i tehnikom recikliranja plastičnih vrećica, peglanjem te izradom praktičnih predmeta, poput pernica, novčanika ili fascikla te autoportreta. Prijave se zaprimaju do 18. listopada.

Tijekom dvodnevne radionice u Krku zainteresirani polaznici upoznat će se s materijalom i tehnikom recikliranja plastičnih vrećica, peglanjem te izradom praktičnih predmeta, poput pernica, novčanika ili fascikla te autoportreta. Prijave se zaprimaju do 18. listopada.

Kreativni kolektiv Kombinat u suradnji s udrugom Kreativni Krk organizira vikend radionicu za mlade u dobi od 15 do 30 godina na kojoj će se izrađivati predmeti i umjetnički radovi od recikliranih plastičnih vrećica. Održat će se 20. i 21. listopada u Maloj vijećnici u Krku, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 2, a vodit će je riječka umjetnica Tanja Blašković koja uz slikarstvo, dizajn i ilustraciju već nekoliko godina uspješno razvija tehniku stvaranja umjetničkih djela i uporabnih predmeta od recikliranih PVC vrećica.

Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebno prethodno se prijaviti zbog ograničenog broja polaznika. Prijave se zaprimaju do četvrtka, 18. listopada, na e-mail adresi kombinat@kombinat.hr.

Osviještenost prema ekološkim problemima te želja za istraživanjem i kreiranjem novih likovnih tehnika mladu umjetnicu doveli su do stvaranja jedinstvenih umjetničkih oblika tako da spaja plastične vrećice. Ovu tehniku primjenjuje i u proizvodnji predmeta i ukrasa koje je brendirala pod nazivom Imagine Plastic. Tijekom dvodnevne radionice u Krku zainteresirani polaznici upoznat će se s materijalom i tehnikom recikliranja plastičnih vrećica, peglanjem te izradom praktičnih predmeta, poput pernica, novčanika ili fascikla te autoportreta. Cilj je, dakle, educirati ih o recikliranju i reduciranju uporabe plastičnih vrećica koje su danas jedne od glavnih zagađivača okoliša.

Od robotike i programiranja, preko astronomije i animiranja uz radionice „Ljeta na Školjiću”


Radionica se održava u sklopu projekta Novi centri koji provodi udruga Kombinat, a namijenjen je mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da im se ponude besplatni programi poput radionica pod mentorstvom mladih perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. Projekt teži potaknuti mlade ljude na participaciju u vlastitoj zajednici kreiranjem umjetničkih sadržaja i proizvoda. U sklopu projekta tendencija je ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke. Ovom prilikom to je spomenuta udruga Kreativni Krk koja aktivno djeluje na otoku Krku organizirajući raznovrsne programe i manifestacije, poput festivala Prvomajski inkubator, ljetnih koncerata Tramonto te krčkog Adventa na placi. Projekt se ostvaruje uz potporu Primorsko-goranske županije.

 

Fakultet elektrotehnike i računarstva organizira besplatne STEM radionice za školarce


 

IZVOR: KOMBINAT
FOTO: KOMBINAT