LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SAVJETI ZA LAKŠI POČETAK DANA

S ovim trikovima odlazak na posao će biti lakši i u hladnim i mračnim jutrima

Kako biste što lakše prebrodili jaz između toplog kreveta i pogleda kroz prozor, koji je dovoljan da se počnete tresti od hladnoće, ovo su savjeti koje pod svaku cijenu morate razmotriti.

Kako biste što lakše prebrodili jaz između toplog kreveta i pogleda kroz prozor, koji je dovoljan da se počnete tresti od hladnoće, ovo su savjeti koje pod svaku cijenu morate razmotriti.

Tko još voli hladna i mračna jutra? Odlazak na posao se u zimskim danima, kada je vani hladno i mračno, čini još težim, no obaveze ne pitaju. Kako biste što lakše prebrodili taj jaz između vašeg toplog kreveta i pogleda kroz prozor, koji je dovoljan da se počnete tresti od hladnoće, ovo su savjeti koje pod svaku cijenu morate razmotriti.

Odmah popijte čašu vode

Kažu da ćete ujutro prirodno osjetiti žeđ, čak i ako niste žedni. Zato, čim ustanete, otiđite u kuhinju i popijte veliku čašu vode. To će vašem tijelu biti znak za buđenje, čak i prije nego pohitate u kupaonicu.

Ni pod koju cijenu ne odlažite alarm

Svakako pokušajte iskorijeniti naviku odgode alarma, a razlog za to je jasan samo pet minuta, iako se pretvori u 45 minuta. To na koncu može značiti kašnjenje što vodi nepotrebnom stresu od ranog jutra. Stvorite rutinu buđenja koja će vam omogućiti lakši ulazak u dan.

Idite odmah pod tuš

Promjena temperature će ubrzati cirkulaciju i mnogo lakše ćete se razbuditi. Nemojte namještati previsoku temperaturu vode, a također se nemojte tuširati ni predugo  to može vašu kožu učiniti suhom, crvenom i iritiranom.

Napravite vježbe istezanja

To ne znači da ćete samim izlaskom iz kreveta početi vježbati jer to može biti šok za organizam. Međutim, razmislite da ih u nekom trenutku ipak napravite jer će se na taj način tijelo početi buditi, krv će cirkulirati po cijelom tijelu i dovesti kisik u mozak. Prostirku za vježbanje možete staviti odmah pored kreveta, što će vas možda ipak motivirati da to napravite kao jedan od jutarnjih rituala.

Napravite spisak obveza za naredni dan

Bit će vam mnogo lakše ustati ujutro ako ste negdje zapisali što sve tog dana trebate uraditi, naročito ako je u pitanju dan pun obveza i aktivnosti. To će vas motivirati da ustanete čim otvorite oči jer ćete znati da nemate vremena za ljenčarenje i dangubljenje u krevetu, piše City Magazine.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA