LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarni projekt

Rotaract klubovi skreću pozornost na problem nasilja nad ženama; partyjem pomažu Sigurnoj kući

Projekt „The cause” okuplja deset Rotaract klubova i zagrebačku kavanu Johann Franck u humanitarnom cilju.

Projekt „The cause” okuplja deset Rotaract klubova i zagrebačku kavanu Johann Franck u humanitarnom cilju.

Godinu 2020. Rotaract klubovi diljem Zagrebačke županije započinju novim društveno odgovornim projektom. Kako bi osvijestili problem nasilja nad ženama u društvu i naglasili njegovu ozbiljnost te istovremeno poboljšali uvjete života ženama i djeci koja borave u Sigurnoj kući, pripremaju zabavu pod nazivom The cause. Održat će se u zagrebačkoj kavani Johann Franck u petak, 28. veljače, od 22 do ranih jutarnjih sati.

– Cilj projekta, iako je plemenit, nadilazi i granice donacija. U današnje vrijeme kompetitivnosti, jala i stereotipizacije bilo nam je veliko zadovoljstvo inicirati projekt na čelu s 10 Rotaract klubova koji okupljaju mlade ljude s mnogo potencijala i željom za pomoći. Mnogo je to više od druženja i služenja – u duhu ovog projekta rotaract zajednicu nazvali bismo prilikom za bolje sutra potrebitih. – ističu iz organizacijskog odbora projekta The Cause, sastavljenog od predstavnika rotaract klubaova s područja Zagreba i Velike Gorice.

Na događaju očekuju više od 300 sudionika koji će se zabaviti, ali i donirati novac za one kojima je potreban. 

– U donaciji projektu mogu sudjelovati svi građani dolaskom na organiziranu zabavu te minimalnom donacijom od 40 kuna, koju će moći obaviti na ulazu, a kojom pomažu u prikupljanju financijskih sredstava koja će biti uložena obnovu interijera kuće, izolacije i sve ostale prijeko potrebne popravke. Ako osoba nije u mogućnosti prisustvovati događaju, a ima želju sudjelovati u akciji, financijska sredstva može donirati uplatom na donacijski račun od 28. veljače pa nadalje na IBAN: HR8223600001502717753. – dodaju organizatori.

Rotaract klubovi koji su, uz kavanu Johann Franck, dali doprinos organizaciji projekta jesu: Rotaract klub Agram, Rotaract klub Velika Gorica, Rotaract klub Zagreb, Rotaract klub Zagreb 1242, Rotaract klub Zagreb Centar, Rotaract klub Zagreb Donji Grad, Rotaract klub Zagreb Gradec, Rotaract klub Zagreb Kaptol, Rotaract klub Zagreb Sesvete i Rotaract klub Zagreb Zrinjevac.

Dodatne informacije moguće je pronaći na službenom Facebook eventu

FOTO: PIXABAY