LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ususret Svjetskom danu hrane

Roštiljanje i natjecanje u jedenju ljutih umaka ovog vikenda za sve zainteresirane!

U sklopu projekta „Močvarna aura” ove se nedjelje priprema bogat besplatan program za djecu i odrasle. Uključuje radionice kuhanja, trening na zračnim aparatusima, natjecanje u jedenju ljutih umaka, roštiljanje i glazbeni sadržaj.

U sklopu projekta „Močvarna aura” ove se nedjelje priprema bogat besplatan program za djecu i odrasle. Uključuje radionice kuhanja, trening na zračnim aparatusima, natjecanje u jedenju ljutih umaka, roštiljanje i glazbeni sadržaj.

Povodom Svjetskog dana hrane, koji se obilježava 16. listopada, Klub Močvara organizira natjecanje u jedenju ljutih umaka i skup radionica uz roštilj s hranom na biljnoj bazi. Održat će se u nedjelju, 13. listopada, od 16 sati do ponoći. Događaj je nastao u sklopu projekta Močvarna aura te u suradnji s Centrom za zaštitu životinja i prirode – Key, udrugom Avokado i udrugom Tricycle Trauma. 

Kroz radionicu kuhanja Kako napraviti najbolji falafel pod vodstvom Ane Stuparić iz udruge Avokado i Mariane Vidmar iz Centra za zaštitu životinja i prirode – Key posjetitelji će naučiti napraviti falafel, ukusno tradicionalno egipatsko i bliskoistočno jelo, široko prihvaćeno u svim svjetskim uličnim restoranima, čak i kod nas. Ista je planirana u periodu od 16 do 18 sati.

Od 17 do 19 sati Ivana Pedljo iz udruge Tricycle Trauma održava vođeni trening na zračnim aparatusima, poput svile i trapeza. Uz to, od 16 do 20 sati organiziran je Dječji kutak za one najmlađe koji se sastoji od nekoliko kreativnih radionica za djecu, primjerice crtanja i modeliranja (kaširanja).

Zatim, od 18 do 19 sati oni najhrabriji moći će se okušati u natjecanju jedenja ljutih umaka How hot can you go? te osvojiti prigodne nagrade, a za vrijeme svih radionica, od 16 do 21 sat, organiziran je roštilj. Falafel, burger, hot-dog, grill povrće i tofu, lepinje i razni umaci samo su dio ponude.

Dnevni program zaključuje se u 21 sat. Otad do ponoći traje večernji rock'n'roll program slušaonica.

Sudjelovanje je besplatno, no donacijama se može podržati rad Centra i udruga. Program je namijenjen djeci i odraslima, a radi bolje organizacije zainteresirani se trebaju obavezno unaprijed prijaviti na one radionice ili trening na kojem žele sudjelovati. Dodatne informacije nalaze se na Facebook događaju.

FOTO: MOČVARA