LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Recept za kremšnite prilagođen studentskom budžetu i neiskustvu u kuhinji

Uz samo nekoliko sastojaka čak i manje vješti u kuhinji mogu napraviti vrlo jednostavne, a ujedno i vrlo fine kremšnite. Donosimo recept za njihovu pripremu.

Uz samo nekoliko sastojaka čak i manje vješti u kuhinji mogu napraviti vrlo jednostavne, a ujedno i vrlo fine kremšnite. Donosimo recept za njihovu pripremu.

Čak i oni kojima kuhinja nije omiljeno mjesto u stanu s vremena na vrijeme požele ponešto skuhati ili ispeći kakav kolač ili tortu, bilo da dokažu da oni to mogu ili da nekoga iznenade. Upravo za takve donosimo recept za kremšnite koje gotovo svi vole, a koji je toliko jednostavan za pripremu da s njime ni manje vješti ne mogu pogriješiti.

Za pripremu nije potrebno previše sastojaka pa su primjerene studentskom budžetu. Potrebno je, dakle, samo:
  • smrznuto lisnato tijesto
  • 1,5 litra mlijeka
  • 5 jaja
  • 1 pakiranje gustina
  • 20 dag šećera
  • 10 dag šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer.
Priprema kore:

Nakon što odmrznete lisnato tijesto, razvaljajte ga i stavite na posudu za pečenje s obrnute strane. Pecite jednu pa drugu koru na otprilike 180 stupnjeva dok ne dobiju zlatnu boju. Ne zaboravite prethodno izbosti malo tijesto vilicom. Prije pripreme kreme, ostavite kore da se ohlade.

Priprema kreme:

Stavite mlijeko da se kuha i odvojite par žlica za kremu. Potom odvojite žumanjke od bjelanjaka. U posudi sa žumanjcima izmiješajte šećer, gustin i malo mlijeka koje ste odvojili i izmiksajte ih mikserom. Od bjelanjaka napravite snijeg ručno i potom umiješajte vanilin šećer i šećer u prahu. Kada mlijeko prokuha, smanjite plamen i dodajte mu žutu dobivenu kremu te miješajte lagano kuhačom dok se ne zgusne (1-3 minute). Potom odmaknite s plamena i umiješajte drugu smjesu napravljenu s bjelancima. 

Krema i kore su gotove. Stavite jednu koru u posudu u kojoj ste ih pekli, prelijte kremom i preklopite drugom korom. Po želji ih pospite šećerom u prahu ili dodajte šlag. U konačnici ih samo trebate ostaviti još par sati da se ohlade – prvo na sobnoj temperaturi, a kasnije u hladnjaku. 
FOTO: UNSPLASH