LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Brzo, jednostavno i ukusno

Recept za fantastične rolice sa cimetom koje ne opterećuju studentski budžet

Ako volite cimet, isprobajte jednostavan, jeftin i brz recept za rolice s ovim začinom koje će vas oduševiti.

Ako volite cimet, isprobajte jednostavan, jeftin i brz recept za rolice s ovim začinom koje će vas oduševiti.

Ima nešto veoma utješno i toplo u slatkom mirisu cimeta. Vjerojatno zato što nam budi uspomene na blagdane, obitelj i stol pun finih kolača. Ako postoji miris koji bi mogao u sebi sažeti svu esenciju blagdana, onda je to zasigurno miris cimeta. Ako i vi obožavate ovaj divan začin, isprobajte ovaj jednostavan, jeftin i brz recept za rolice s cimetom koje će vas oduševiti. 

SASTOJCI:

TIJESTO:

  • 120 ml mlake vode
  • 1 čajna žličica šećera, 1 paketić aktivnog suhog kvasca
  • 42 g maslaca, na sobnoj temperaturi
  • 340 g brašna

NADJEV:

  • 42 g maslaca
  • 1 žličica brašna
  • 3 žličice smeđeg šećera
  • 2½ žličice cimeta
  • ½ žličice muškatnog oraščića

GLAZURA:

  • 28 g krem sira
  • 170 g šećera u prahu
  • 14 g maslaca, otopljenog
  • ½ čajne žlice ekstrakta od vanilije
  • prstohvat soli
  • malo vrhnja za kuhanje ili mlijeka

PRIPREMA:

Svima omiljena čokoladna poslastica stiže u blagdanskom ruhu


Prvo morate umijesiti tijesto. Pomiješajte vodu, šećer i kvasac u zdjeli i postite da odstoji 15 minuta. Mješavina bi se trebala lagano zapjeniti.

Dok čekate, možete pripremiti nadjev. U manjoj zdjeli pomiješajte maslac, brašno, smeđi šećer, cimet i muškatni oraščić. Miješajte sve dok se ne formira ujednačena pasta i odložite sa strane.

Nakon što je mješavina za tijesto odstajala, u nju dodajte sol i maslac. Miješajte sve dok se maslac ne stopi s mješavinom.

Kada se maslac potpuno stopio s mješavinom, možete dodati brašno. Najlakše će biti ako imate stojeći mikser koji dolazi sa kukom za tijesto. Započnite mijestiti na najnižoj brzini i polako je povećavajte kako se tijesto počne formirati. Posuda miksera trebala bi biti gotovo potpuno čista i trebali biste imati lijepu kuglu podatnog tijesta. Ako nemate stajaći mikser sa kukom za tijesto, za ovaj korak morat ćete se koristiti svojim rukama.

Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto u kvadratni oblik, veličine otprilike 22x28 cm.

Kad se cimet rolice i palačinke susretnu – spoj koji osvaja


Razmažite nadjev podjednako po cijelom tijestu.

Zarolajte tijesto u roladu počevši s dužom stranicom. Ne žurite se i budite precizni kako bi nastala rolada bila što čvršća i zbijenija. Zatim je razrežite nožem na 6 podjednakih dijelova. Te dijelove stavite u pripremljeni kalup za muffine i pustite da odstoje 5 minuta.

Stavite rolice u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200°C i pecite oko 15 min, dok ne postanu zlatno-smeđe.

Dok se rolice peku, pripremite glazuru. Mikserom ili pjenjačom umutite krem sir i otopljeni maslac. Zatim dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanilije i sol. Možete dodati malo vrhnja za kuhanje ili mlijeka kako biste dobili podatniju strukturu.

Kada su rolice ispečene i lagano ohlađene, ukrasite ih pripremljenom glazurom i uživajte.

Pripremite fritule s čokoladnim preljevom i uživajte u popularnoj blagdanskoj slastici u udobnosti vlastitog doma


IZVOR: BUSTLE.COM
FOTO: PIXABAY.COM