LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Radionica izrade recikliranog papira: pretvorite stare skripte u nešto originalno

Naučite kako pretvoriti stari papir u reciklirani materijal – kreirajte jedinstvene dodatke za svoju studentsku sobu.

Naučite kako pretvoriti stari papir u reciklirani materijal – kreirajte jedinstvene dodatke za svoju studentsku sobu.

Volite učiti nove stvari i kreativnost vam je srednje ime? Onda je radionica pretvaranja starog papira u reciklirani materijal savršena za vas. Naime, studenti Sveučilišta u Rijeci imaju priliku na besplatnoj radionici naučiti nešto novo i doprinijeti očuvanju okoliša.
 

Što ćete naučiti?


Voditeljica radionice, Natali Bosić provest će vas kroz nekoliko koraka u kojima ćete naučiti kako pripremiti materijale, usitniti ih i namočiti da stvorite osnovnu pulpnu smjesu.

Nakon toga slijedi kreativan proces, u kojem možete papiru dodati sušeno cvijeće, sjeme divljeg cvijeća ili neke druge elemente koji vam se čine prigodnim – sve ovisi koliko ste maštoviti.

 

„Kako bismo zajedno stvorili prekrasne reciklirane papirnate kreacije i istraživali različite mogućnosti, pozivamo vas da donesete vlastite materijale. Molimo vas da donesete papir koji je što prirodniji, sa što manje dodanih kemikalija i premaza.” – stoji u objavi CirKuliranja.


Radionica će trajati između sat i pol do dva sata, a namijenjena je za 10 sudionika.
 

Poželjni materijali

 

Bilo bi dobro da donesete stari uredski papir, kartone od jaja, papirnate vrećice ili drugi papir koji nije tretiran različitim premazima jer će baš on najbolje poslužiti cilju – kreiranju ekološki osviještenog recikliranog papira. Tako sudjelujete u očuvanju okoliša, ali i praznite ladice prepune starih skripta koje više nećete ni pogledati jer ste položili te kolegije.

Prijaviti se možete do 25. listopada 2023. godine slanjem vašeg imena, prezimena i broja telefona na e-mail adresu: cirkuliranje23@gmail.com.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA