LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Putujte kao putnik 18. stoljeća

„Čudesno putovanje s Fischerom von Erlachom” izložba je autora brojnih habsburških građevina među kojima je i palača Schönbrunn.

„Čudesno putovanje s Fischerom von Erlachom” izložba je autora brojnih habsburških građevina među kojima je i palača Schönbrunn.

Posjetite izložbu Čudesno putovanje s Fischerom von Erlachom koju organizira Grafička zbirka Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Ova izložba omogućuje vam da se vratite u 18. stoljeće i doživite svijet očima putnika toga vremena, a to će biti moguće od 31. kolovoza do 6. rujna, na zagrebačkom Zrinjevcu (Trg Nikole Šubića Zrinskoga).

Na izložbi možete istražiti raznolika odredišta koje je Johann Bernhard Fischer von Erlach, poznati barokni arhitekt, zamislio i ilustrirao u svom značajnom djelu Entwurff Einer Historischen Architectur, objavljenom 1721. u Beču. Kroz 18 maštovitih ilustracija imate priliku proputovati kroz vrijeme i doživjeti zanimljive prizore koje je umjetnik osmislio.

Fischer von Erlach odgovoran je za veći dio reprezentativnog skupa građevinskih djela u Habsburškoj monarhiji tijekom druge polovine 17. i početkom 18. stoljeća. Autor je mnogih važnih građevina kao što su palača Schönbrunn, Karlskirche u Beču te Hofbibliothek, koja danas predstavlja Austrijsku nacionalnu knjižnicu.


Današnja tehnologija olakšava našu povezanost sa svijetom, ali često zaboravljamo koliko su putovanja u prošlosti bila složena i dugotrajna. Ako želite putovati kao da je 1721. godina, pridružite se ovom virtualnom putovanju.

 

FOTO: VIA CANVA