LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fotografsko natjecanje

Prilika za sve fotografe da osvoje Nacionalnu nagradu u okviru Sony World Photography Awards 2019

– Ono što čini ovo natjecanje tako uzbudljivim raspon je tema i globalni doseg priča i odabranih fotografija. Moj je savjet svim sudionicima da pažljivo odaberu kategoriju i da vjeruju u svoju priču. – istaknuo je Mike Trow, predsjedavajući žirija.

– Ono što čini ovo natjecanje tako uzbudljivim raspon je tema i globalni doseg priča i odabranih fotografija. Moj je savjet svim sudionicima da pažljivo odaberu kategoriju i da vjeruju u svoju priču. – istaknuo je Mike Trow, predsjedavajući žirija.

Svjetska organizacija za fotografiju sa zadovoljstvom je objavila da je otvoren natječaj za Nacionalnu nagradu za Hrvatsku. Kao dugogodišnji dio Sony World Photography Awards, Nacionalne nagrade pružaju jedinstvenu priliku sudionicima svih razina, iz više od 50 zemalja, da budu prepoznati na međunarodno poznatom fotografskom natjecanju.

Fotografi iz Hrvatske koji uđu u bilo koju od deset kategorija Otvorenog natjecanja Sony World Photography Awards automatski će se naći u izboru za Nacionalnu nagradu za Hrvatsku. Dobitnik će, pored najsuvremenije digitalne Sony opreme za fotografiranje, dobiti priliku da njegova fotografija bude promovirana globalno i prikazana na godišnjoj izložbi Sony World Photography Awards u Londonu u travnju 2019. godine

U svom dvanaestom izdanju, ovo natjecanje slavi najbolju suvremenu fotografiju u proteklih 12 mjeseci u svim žanrovima medija. Sve su fotografije besplatne i dostupne na stranici www.worldphoto.org/swpa. Dobitnici nagrada i kandidati koji se nađu u užem izboru na Sony World Photography Awards steći će međunarodno priznanje i prepoznatljivost, a pored novčanih nagrada i najnovije Sony digitalne opreme za fotografiranje dobit će priliku da sudjeluju i na svjetskim izložbama.

– Čast mi je što sam odabran da budem predsjednik žirija nа Sony World Photography Awards 2019. Ono što čini ovo natjecanje tako uzbudljivim raspon je tema i globalni doseg priča i odabranih fotografija. Moj je savjet svim sudionicima da pažljivo odaberu kategoriju i da vjeruju u svoju priču. Pokažite kako vidite svijet i izbjegavajte klišeje. Fotografske tehnike i stilovi postaju sve više avanturistički i dinamični, zbog čega je tehnička izvrsnost također neophodna. Da biste impresionirali ovaj svjetski žiri, morate dati sve od sebe i da predstavite svoj rad tako da bude cjelovit, dinamičan i lijep. – istaknuo je Mike Trow, predsjedavajući žirija.

Foto: Hauska & Partner

Kako je ranije objavljeno, pobjedničke radove izabrat će žiri sastavljen od vodećih međunarodnih stručnjaka iz područja fotografske industrije, kustosa muzeja, ljudi iz područja izdavaštva, medija i festivala. Otvorenim natjecanjem, u kojem se nagrađuju najbolje svjetske pojedinačne fotografije u okviru deset kategorija, predsjedat će Rebecca McClelland, direktorica fotografije i šefica umjetničke produkcije za Saatchi Saatchi & Prodigious (Velika Britanija), koja će također predsjedati i Natjecanjem za mlade i Nacionalnim nagradama.

Rokovi za dostavljanje prijava su:

  • 30. studenoga 2018. (13:00 GMT) – Studentsko natjecanje
  • 4. siječnja 2019. (13:00 GMT) – Otvoreno, Natjecanje za mlade i Nacionalna natjecanja
  • 11. siječnja 2019. (13:00 GMT) – Profesionalno natjecanje

Lista kandidata koji se nađu u užem izboru za dodjelu nagrada na Otvorenom i Natjecanju za mlade bit će objavljena 5. veljače 2019. godine Pobjednici Otvorenog i Nacionalnog natjecanja bit će proglašeni 26. veljače 2019. godine Lista kandidata koji se nađu u užem izboru na Profesionalnom i Studentskom natjecanju bit će objavljena 2. travnja 2019. godine Pobjednici u kategorijama Fotograf godine, pobjednici kategorija Otvorenog natjecanja, Studentskog, Natjecanja za mlade i Profesionalnog natjecanja bit će proglašeni 17. travnja 2019. godine Radovi pobjednika Sony World Photography Awards 2019 bit će izloženi u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu od 18. travnja do 6. svibnja 2019. godine

FOTO: HAUSKA & PARTNER