LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financije

Prije tri godine kriptovalute su potpuno zaludile svijet; saznajte kakva im je budućnost

Donosimo nekoliko informacija o fenomenu koji je zavladao svijetom u 2017. godini – kriptovalutama.

Donosimo nekoliko informacija o fenomenu koji je zavladao svijetom u 2017. godini – kriptovalutama.

Prije deset godina za 10 000 bitcoina, jedan tinejdžer uspio je kupiti 2 pizze. Sedam godina nakon toga vrijednost samo jednog bitcoina bila je 20 000$. Otada, kriptovalute su na listi svakog tko se želi baviti pasivnim prihodima. No što su kriptovalute te koliko su one danas aktualne i može li se i dalje tako lako obogatiti?

Kriptovalute su internetski baziran medij za razmjenu, koji koristi kriptografske funkcije kako bi provodio financijske transakcije. Najvažniji aspekt kriptovaluta jest taj da one nisu kontrolirane od centralizirane vlasti. Decentralizirana priroda blockchaina čini kriptovalute teoretski imune na stare načine vladine kontrole i intervencije.  

Kriptovalute mogu biti poslane direktno između dvije stranke korištenjem privatnih i javnih ključeva. Ovi transferi se mogu raditi s minimalnim transakcijskim naknadama, dopuštajući korisniku da izbjegne korake naplate naknada od strane tradicionalnih financijskih institucija.

Iako se nakon rasta bitcoina 2017. godine pojavio velik interes za kriptovalute poput Ethereuma, XRP, Bitcoin Cash, Tether i ostalih, kriptovalute su trenutno stabilne vrijednosti koje nemaju više nagli rast kao i u 2017. godini, no još se predviđa da bi kriptovalute trebale rasti u sljedećih par godina. 

Na kraju, za kriptovalute je jednako potrebno mnogo znanja kao i za investiranje na burzi s obzirom da je uspjela postati priznata valuta, a ne samo internetska. 

FOTO: PIXABAY