LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Super Potjera

Potjera u novom formatu: na male ekrane stiže nova verzija popularnog kviza

Natjecatelj dobije pet pitanja s nekoliko ponuđenih odgovora, a za svaki odgovor može dobiti tisuću funti.

Natjecatelj dobije pet pitanja s nekoliko ponuđenih odgovora, a za svaki odgovor može dobiti tisuću funti.

U ožujku bi uz standardne tjedne emisije Potjere trebalo krenuti emitiranje nove verzije tog popularnog kviza. U udarnom nedjeljnom  terminu gledatelji će moći uživati u Super Potjeri, a riječ je o inačici kviza koji je poznat pod nazivom Beat The Chasers.
 
Veselim se ovom spin-offu dosadašnje Potjere. Bit će zabavno jer se zapravo mijenjaju uloge. Dosad su bila četiri natjecatelja i jedan lovac, a sada će biti jedan natjecatelj koji će pokušati pobijediti lovce kojih će biti pet. Naravno, bit će tu raznih kombinacija oko vremena i iznosa, ali će svakako biti zanimljivo kao i dnevne Potjere - rekao je voditelj Joško Lokas za Večernji list.
Očekuje se da će se stalnoj ekipi lovaca, koju čine Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Dean Kotiga te Mladen Vukorepa, pridružiti i Sven Marcelić, dobro poznati kvizaš koji je u Potjeri osvojio pozamašnu nagradu u iznosu od 115 tisuća kuna.

Kako piše Večernji list, u engleskoj verziji ovog kviza prva runda zove se The Cash Builder round. Natjecatelj dobije pet pitanja s nekoliko ponuđenih odgovora, a za svaki odgovor može dobiti tisuću funti. Runda je gotova kada natjecatelj odgovori pogrešno na jedno pitanje ili odgovori točno na sva pitanja. Ako pogrešno odgovori na prvo pitanje, odlazi kući praznih ruku. 

Nakon prve runde pred natjecatelja dolaze dva lovca s kojima se mora suočiti kako bi osvojio tu svotu koju je u prethodnom djelu izgradio. Oni mu daju ponudu za vrijeme u sljedećoj rundi. Nakon toga dolazi sljedeći lovac koji im nudi veći iznos, ali i veću vremensku šansu za lovce kako bi ulovili natjecatelja. Isto vrijedi i za četvrtog i petog lovca. Natjecatelj dobiva 60 sekundi na svom satu. U idućoj rundi natjecatelji i lovci se izmjenjuju u odgovorima. Lovci se koriste zvonom kako bi odgovorili na pitanja. Kad jedna strana da točan odgovor, njihov sat prestaje, a sat njihovih protivnika počinje odbrojavanje. Ako natjecateljima sat dođe do nule, idu kući praznih ruku, a ako lovcima sat dođe do nule, natjecatelji osvajaju ponudu koju su odabrali.
 
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT